TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Hyundai Terracan

Hyundai Terracan

Hyundai lisensproduserte i mange år gamle Mitsubishi Pajero under navnet Galloper. Den var en brukbar suksess. Derfor bestemte koreanerne seg for å utvikle sin egen modell i denne klassen. Terracan havnet litt mellom stolene i de fleste markeder, men her hjemme solgte den bra takket være varebilavgifter og grønne skilter.
Rette og firkantede linjer. Bygget på ramme, med lavgir og en sliter av en dieselmotor. Men samtidig ville Hyundai gjerne yppe seg mot mer statuspregete konkurrenter. Skinnseter og store doser jukse-treverk er imidlertid ikke nok til å klare det.
Ett motoralternativ: 2,9-liters diesel som først hadde 150 hk, etter hvert økte den til 163. Automat er standard. Den høye bilen føles fort vinglete når veien svinger, og det hjelper heller ikke at fjæringen er litt USA-myk. Men på rett og fin landevei er komforten bra.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er sterke, solide og gode biler som byr på lite problemer. Noen biler har imidlertid slakk i lenkarmene og stabilisatorstagforingene i forstillingen, men dette er ikke en stor sak. Det er også viktig å bytte dieselfiltrert jevnlig. Det kan komme smuss fra dette inn i dieselpumpa. Da vil denne skjære seg, og spon fra denne havne i common rail-rør og dyser. Dette blir en dyr reparasjon.

+ Pluss

Ekte offroader som kan trekke tunge lass
Fin kombinasjon av diesel og automat

- Minus

Interiøret lurer ingen status-kunder
Litt svømmende kjøreegenskaper

Beste kjøp

Bilene hadde facelift i 2005. De fikk da en sterkere og mer miljøvennlig motor på 163 hk (mot 150 hk tidligere). Vi vurderer denne som beste kjøp.

Styr unna

Det finnes noen «gråimporterte» biler på markedet med stoffinteriør, manuelt klimaanlegg og manuelt gir. Disse er 2001-modeller og skal ligge godt under de «norske» bilene i pris.

Kjøpt ny av

Folk med bruk for denne typen bil. Ikke var de spesielt status-opptatt heller.

Sjekk også

Mitsubishi Pajero (2000-2006)

Mitsubishi gikk ganske dramatisk til verks med tredje generasjon Pajero. Nå fikk den langt mer personbillignende kjøreegenskaper. Samtidig ble den litt mindr..

Ssangyong Rexton (2002-2009)

Koreanske SsangYong har bitt seg fast i det norske markedet i mange år. Rexton er suverent mest solgte modell og har markert seg som et prisgunstig alternati..

Nissan Patrol (2009-2009)

Den første Patrol kom i 1951 og var bare et lite knøtt sammenlignet med dagens digre terrengmester. Langversjonen, den som selges i Norge, er over fem meter ..

Siste nytt om Hyundai