Finn biler og biltester

Ssangyong Rexton

Ssangyong Rexton

Koreanske SsangYong har bitt seg fast i det norske markedet i mange år. Rexton er suverent mest solgte modell og har markert seg som et prisgunstig alternativ til særlig japanske konkurrenter.
Bilens store styrke er dieselmotorer og girkasser fra Mercedes. Ut over det er Rexton en temmelig primitiv sak. Fjæring og demping gir klare assosiasjoner mot amerikansk bil. Det duver komfortabelt av gårde, men humper og skarpe ujevnheter liker den dårlig. Disse har en lei tendens til å forplante seg til resten av bilen.
Nesten samtlige eksemplarer er solgt som varebiler på grønne skilter. Som femseters personbil er prisen alt annet enn konkurransedyktig. Vi har sett eksemplarer på bruktmarkedet helt oppe i 600 000 kroner. Det er galskap for en Rexton!
Interiøret har et tydelig billigpreg. Mye hard og kjip plast innblandet jukse-treverk som snarere trekker inntrykket ned enn opp. Firehjulstrekksystemet fungerer bra i terrenget og bilen har lavgir. Det er derfor ingen ting å si på offroad-egenskapene. Bra plass innvendig også – dette er en stor bil.

+ Pluss

Dieselmotorer som gjør jobben
Diger firehjulstrekker

- Minus

Billig, men billig nok?
Enkel konstruksjon

Sjekk også

Toyota Land Cruiser (2003-2003)

Land Cruiser er en av bilverdenens sterkeste merkevarer. Dette er bilen du ser på reportasjer fra FN-aksjoner i de mest ugjestmilde strøk. Holdbarheten, drif..

Mitsubishi Pajero (2000-2006)

Mitsubishi gikk ganske dramatisk til verks med tredje generasjon Pajero. Nå fikk den langt mer personbillignende kjøreegenskaper. Samtidig ble den litt mindr..

Nissan Patrol (1997-2013)

Dette er en real sliter! Nissan Patrol har røtter tilbake til 1951 og er en av få japanske biler som har videreført designet sitt gjennom flere generasjoner...

Siste nytt om Ssangyong

Antall visninger