Finn biler og biltester

Nissan Patrol

Nissan Patrol

Dette er en real sliter! Nissan Patrol har røtter tilbake til 1951 og er en av få japanske biler som har videreført designet sitt gjennom flere generasjoner.
Storhetstiden her hjemme var på 80-tallet da det ble solgt en rekke Patrol med såkalt avgiftstilpasset bakseteløsning. Dette var også lenge før SUV-bølgen skyllet inn. Dermed hadde Patrol få konkurrenter i klassen for store biler med firehjulstrekk.
Dagens modell begynner virkelig å trekke på årene og det er en stund siden den var et naturlig valg i klassen.
Patrol er en av de mest solide og holdbare bilene du kan kjøpe. Her er det null tant og fjas. Den tåler ekstreme forhold, ekstrem bruk og ekstremt mange kilometer. Ikke tilfeldig at både FN og Røde Kors er store kunder og bruker Patrol der forholdene virkelig er ugjestmilde.
Terrengegenskapene er bunnsolide og du kan dra med deg store lass. På landevei merker du at dette er en primitiv konstruksjon, men komforten er likevel helt grei.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Patrol er en morsom bil og et solid redskap. Mange av bilene har imidlertid gått ganske langt og er forholdsvis dyre å reparere. Sjekk derfor nøye dersom du vurderer å kjøpe. Som på mange andre Nissan-modeller, er slakk i stabilisatorledd en gjenganger, men ikke noen stor sak. På noen biler er det slakk i knokkelhusets svinglagere som gjør at drivakselen beveger seg og ødelegger drivakselsimmringene, som da begynner å lekke olje. Sjekk nøye! Bremseskivene bak kan være rustne og modne for utskiftning.

+ Pluss

Et råskinn i terrenget
Stor, sterk og nesten uslitelig

- Minus

Ikke en bil for trange bygater
Gammel konstruksjon

Beste kjøp

Bil etter faceliften i 2005, i den velutstyrte Elegance-utgaven.

Styr unna

Biler som bærer tydelig preg av offroadkjøring, med høy kilometerstand og som er dårlig vedlikeholdt.

Kjøpt ny av

Folk med store ambisjoner om ørkentur i Sahara og krysning av Grønland - minst!

Sjekk også

Toyota Land Cruiser (2003-2003)

Land Cruiser er en av bilverdenens sterkeste merkevarer. Dette er bilen du ser på reportasjer fra FN-aksjoner i de mest ugjestmilde strøk. Holdbarheten, drif..

Land Rover Discovery (2004-2011)

Endelig ble Discovery helt ny, og tredje generasjon er en revolusjon i forhold til de to foregående. Her var Land Rover-fabrikken inne i en god periode. Eier..

Mitsubishi Pajero (2000-2006)

Mitsubishi gikk ganske dramatisk til verks med tredje generasjon Pajero. Nå fikk den langt mer personbillignende kjøreegenskaper. Samtidig ble den litt mindr..

Siste nytt om Nissan

Antall visninger