Finn biler og biltester

Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser

Land Cruiser er en av bilverdenens sterkeste merkevarer. Dette er bilen du ser på reportasjer fra FN-aksjoner i de mest ugjestmilde strøk. Holdbarheten, driftssikkerheten og framkommeligheten er legendarisk. Dette er sjette generasjon og den Land Cruiseren som har solgt overlegent mest her hjemme. Takket være varebilavgifter og grønne skilter har den slått spesielt godt an blant håndverkere og andre som trenger robust bil med mye plass.
Land Cruiser er bygget på ramme og tåler harde tak. Dette går litt ut over kjøreegenskapene på vei som er en god del mer primitive enn på status-SUV-er som Volvo XC90, Mercedes M-klasse og Lexus RX. Til gjengjeld knuser Land Cruiseren disse ute i terrenget. Avansert firehjulstrekksystem med lavgir og sperrer gjør sitt til at du skal slite med å kjøre deg fast.
Interiøret begynner å merke alderen. Det er mer traust enn eksklusivt, selv om mange koster på seg både skinn og navigasjon. Blant alle varebilutgavene, finner du også noen på hvite skilter. Du kan også få Land Cruiser med åtte seter, da en temmelig gammeldags og tungvint løsning med tre seter bakerst som felles opp mot sideveggene når de ikke er i bruk.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Nesten uten unntak er denne typen Land Cruiser utstyrt med dieselmotor. Noen biler har vært plaget med «dysebank» (en bankelyd ved litt belastning og noe gasspådrag). Dette var noe Toyota tok på sin kappe på biler som er solgt nye i Norge.

På noen biler er det / har vært feil med pakningene til dysene. Dette kan i verste fall føre til motorhavari.

Tett oljesil på oljepumpa kan også forekomme. Ingen smøring = skjært motor, som er dyrt.

Sjekk også bremseskivene, da disse kan være slitt.

Luftfjæringen (om bilen har) er nesten det eneste som går i stykker på disse bilene. Det er dyrt å reparere.

Biler som er fra 2005 og nyere har 5-trinns automatgir og motor med mer dreiemoment. Anbefales.

+ Pluss

Uslitelig arbeidshest
Hele veien til Dakar – eller kanskje til Dombås?

- Minus

3-liters dieselen sliter litt med den tunge bilen
Mer offroader enn luksus-SUV

Beste kjøp

En velholdt og pen Land Cruiser 120 fra etter 2007 (fikk da 10 hk mer) i GX-utgave.

Styr unna

Noen av de tidligste bilene hadde ikke lakkerte støtfangere. Muligens praktisk, men definitivt ikke vakkert. Er den i tillegg dårlig utstyrt, blir det ukurant.

Historikk

2002 Toyota lanserer deres nyeste Toyota Landcruiser, modellnavn 120. Landcruiser fås som 5-dørs SUV. Enten som varebil eller som fem- eller åtteseters personbil. Motorer som er tilgjengelige er en V6 bensinmotor på 4,0 liter med 249 hk og 380 Nm og en D-4D dieselmotor på 163 hk og 343 Nm. Landcruiser leveres med 4-trinns automat eller 6-trinns manuell.
Firehjulstrekk er standard på alle modeller. Bilen finnes i flere forskjellige utstyrsnivåer: Std, VX og GX. GX er den mest utstyrte med blant annet luftfjæring på bakaksel, Hill Start Assist Control, Presice Downhill Assist Control, elektronisk sperre på begge akslinger og skinninteriør.
2005 Landcruiser får en oppgradering. Største oppgradering er D-4D dieselmotoren som har fått 165 hk og 390 Nm i forhold til tidligere 165 hk og 343 Nm. Samtidig får den en 5-trinns automat i stedet for den gamle 4-trinns.
2008 GX-utgaven får en liten oppdatering med mørkere kromgrill, ryggekamera og radiostyring på rattet. Største oppgradering er D-4D dieselmotoren som nå får 173 hk og 410 Nm.

Sjekk også

Mitsubishi Pajero (2000-2006)

Mitsubishi gikk ganske dramatisk til verks med tredje generasjon Pajero. Nå fikk den langt mer personbillignende kjøreegenskaper. Samtidig ble den litt mindr..

Nissan Pathfinder (2005-2014)

Etter suksessen med X-Trail, bestemte Nissan seg for å satse tungt på Pathfinder. Størrelsesmessig svært nært legendariske Patrol, men med mer fokus på veieg..

Jeep Grand Cherokee (2009-2009)

I 1996 ble det solgt 716 Grand Cherokee i Norge, mot bare ni i 2008. Avgiftsgunstig varebil er for lengst forbudt, og spesielt store, tunge SUV-er med diger ..

Siste nytt om Toyota

Antall visninger