Finn biler og biltester

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi gikk ganske dramatisk til verks med tredje generasjon Pajero. Nå fikk den langt mer personbillignende kjøreegenskaper. Samtidig ble den litt mindre arbeidshest. Mitsubishi ønsket å stjele kunder fra SUV-kjøpere som aldri kunne tenke seg å bruke bilen i terrenget, men lyktes bare delvis med det.
Designet er også omdiskutert. De rene og funksjonelle linjene som kjennetegnet forgjengerne, ble droppet. Den nye er både mer klumpete og rotete og mangler det tidløse preget Pajero hadde blitt kjent for.
Men den ble altså langt mer komfortabel. Samtidig er 4x4-systemet svært avansert og gjør at få konkurrenter kommer særlig mye lenger innover vidda enn Pajero. Fortsatt to versjoner: lang og kort. Den siste er mest vanlig, i kombinasjon med dieselmotor.

+ Pluss

Stort og romslig interiør
Fortsatt fullblods terrengbil

- Minus

Ingen vinner på landeveien
Rotete design som mangler personlighet

Historikk

2000 Norsk lansering i mai. GLX kommer som 3- og 5-dørs med 2,5-liters dieselmotor med 100 hk, bare i 5-dørs med 3,2-liters dieselmotor med 160 hk. GLX fås kun med manuell. GLS kommer på sin side bare med en 5-trinns automatkasse. 3-dørs GLS fås med den største dieselmotoren, 5-dørs får du i tillegg med en 3,5-liters V6-bensinmotor med 202 hk.
2002 Utfasing av enkelte modeller.
2003 Utfasingen fortsetter, står igjen med to 5-dørs utgaver: GLX med 2,5-liters diesel som nå yter 115 hk, og GLX med 3,2-liters diesel.
2004 GLX og GLS får to utstyrsvarianter hver. Inform og Invite for GLX, Intense og Instyle for GLS. Sistnevnte har skinnseter som standard, mens Inform er eneste variant uten klimaanlegg.
2006 Erstattet av 4. generasjon i november etter 2967 solgte biler.

Sjekk også

Nissan Patrol (1997-2013)

Dette er en real sliter! Nissan Patrol har røtter tilbake til 1951 og er en av få japanske biler som har videreført designet sitt gjennom flere generasjoner...

Ssangyong Rexton (2002-2009)

Koreanske SsangYong har bitt seg fast i det norske markedet i mange år. Rexton er suverent mest solgte modell og har markert seg som et prisgunstig alternati..

Toyota Land Cruiser (2003-2003)

Land Cruiser er en av bilverdenens sterkeste merkevarer. Dette er bilen du ser på reportasjer fra FN-aksjoner i de mest ugjestmilde strøk. Holdbarheten, drif..

Siste nytt om Mitsubishi

Antall visninger