Finn biler og biltester

Jeep Cherokee

Jeep Cherokee

Dette er en skikkelig sliter som litt finpusset underveis var med oss i mange år. Det firkantete karosseriet er så smått i ferd med å bli klassisk. Cherokee er røff, samtidig som den er både funksjonell og enkel.
Hjemme i USA ble den nærmest sett på som en småbil, men de utvendige målene er ikke langt fra gjengen av medium-SUV-er som har tatt så store markedsandeler. Fantes i både to- og firedørs versjoner. De er like store, men firedørs er klart mer attraktiv.
Mange har 4-liters bensinsekser som ikke akkurat er noen sparemotor. Dessuten to dieselmotorer: først en 2,1-liter fra Renault, senere 2,5-liter fra italienske VM.
Teknisk sett er dette ganske enkle biler. De trenger stell og oppfølging, men du kommer langt med skiftenøkkel og et par skrujern. Verditapet er til dels formidabelt, så du kan gjøre svært gode bruktkjøp.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote En tøff og på mange måter genial bil, men som dessverre har noe ujevn kvalitet. Særlig på dieselmotorene er topplokkene en svakhet. Ellers er det mye feil med ABS-enheten (dyr), så ikke kjøp biler der ABS-lampa lyser og tro at dette er en bagatell. De eldste bilene er/var plaget mye med diverse elektriske feil, så sjekk nøye at alle funksjoner virker som de skal. Drivledd er en annen vanlig feil. Det samme er ulyd i bakakselen, men dette er en feil å leve med. Det samme er skjørtebank i bensinmotoren på 4 liter. Foringer, kuler og ledd i for- og bakstillingen samt bremser, må også sjekkes nøye. Rust sees først nede på hjulbuene bak.

+ Pluss

Klassisk design
Fullverdig offroader

- Minus

Primitiv kjøreopplevelse
Mye spinkel og billig plast i interiøret

Beste kjøp

Fin og velholdt Cherokee med 4-liters bensinmotor, med skinn og automat. De beste bilene er de som er amerikanskproduserte og beregnet for det amerikanske markedet.

Styr unna

De eldste bilene med 2,1-liter WM dieselmotor – med mindre du har mye fritid, oppvarmet og koselig garasje, velfylt verktøykasse og ikke liker å være sammen med kone og barn.

Kjøpt ny av

De som forutså SUV-bølgen allerede på tidlig 90-tall.

Sjekk også

Mitsubishi Pajero (1991-1999)

Første generasjon Pajero var en stor suksess og også et lite designikon. På denne tiden var japanerne mestere i å begynne helt på nytt med designet hver gang..

Jeep Grand Cherokee (1993-1998)

Det var ikke veldig mye å velge mellom på SUV-fronten tidlig på 90-tallet og første generasjon Grand Cherokee fikk kjapt fotfeste i markedet. Særlig i starte..

Siste nytt om Jeep