Finn biler og biltester

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee

Det var ikke veldig mye å velge mellom på SUV-fronten tidlig på 90-tallet og første generasjon Grand Cherokee fikk kjapt fotfeste i markedet.
Særlig i starten ble dette sett på som en ekte status-bil. Jeep hadde en sterk merkevare – Grand Cherokee kombinerte gode firehjulstrekk-egenskaper med komfort og ofte langt mer utstyr enn konkurrentene.
Noen spesielt stor bil er dette imidlertid ikke. Med en total lengde på 4,5 meter kommer det godt med at karosseriet er firkantet og dermed gir god plassutnyttelse. Dessverre klarte Jeep det kunststykket å plassere reservehjulet stående i bagasjerommet. Det har mange eiere bannet og svertet over når de skulle pakke bilen til langtur.
Mange tok seg råd til bensinmotor. Det starter på en 4-liters sekser som har massevis av moment, men som ikke akkurat er noen studie i moderne motorteknologi. Tørst er den også. Etter hvert kom 2,5-liter diesel, en støyende og ikke spesielt imponerende sak.
Utstyrsnivået varierer mye, men Limited-utgaven gikk utenpå det meste på samme tid. Bare sjekk nøye at alt det elektriske faktisk virker. Interiøret bærer preg av at dette var en billig bil hjemme i USA. Mye av plasten i brytere og hendler er nesten oppsiktsvekkende kjip, ikke ser det spesielt bra ut heller.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Grand Cherokee har en del problemer med dieselmotoren. Særlig er det topplokket som skaper krøll. Selv om denne modellen har vokst av seg noen av barnesykdommene som de eldste Cherokee hadde, er det all grunn til å sjekke at alle elektriske funksjoner virker som de skal. På biler med 4-liters bensinmotor kan det lekke fra vannpumpa. Videre er det viktig at alle kuler, foringer og ledd i for- og bakstilling er «friske» – det har mye å si for kjøreopplevelsen. Bremser må også sjekkes.

+ Pluss

Ekte offroader som tåler litt juling
Rent og tidløst design

- Minus

Interiøret føles billig - og gammelt.
Trives ikke særlig godt på dårlige og svingete veier

Beste kjøp

En fin 1998-modell Grand Cherokee Limited 4-liter bensin som er velholdt og har god servicehistorikk.

Styr unna

Smålurvete dieselbiler som snart skal på EU-kontroll.

Kjøpt ny av

En lett blanding av statusopptatte kunder - og de som bare MÅTTE ha Jeep.

Historikk

1993 Produksjonsstart. I utgangspunktet 4,0-liter og 5,2-liter bensinmotorer i Laredo- og Limited-utstyrsvarianter. Fra og med 1995 produksjon i Graz, Østerrike, også her med den samme 2,5-liters diesel.
1996 Facelift.

Sjekk også

Range Rover (1995-2002)

Første generasjon varte i hele 25 år, og det var derfor ingen liten overgang da Range Rover omsider kom i andre tapning. Et helt nytt design med klare røtter..

Mitsubishi Pajero (1991-1999)

Første generasjon Pajero var en stor suksess og også et lite designikon. På denne tiden var japanerne mestere i å begynne helt på nytt med designet hver gang..

Land Rover Discovery (1989-1999)

Land Rover så at det var et marked under Range Rover – og dermed ble Discovery født. En svært primitiv bil de første årene. Små budsjetter gjorde at Land Rov..

Siste nytt om Jeep

Antall visninger