Finn biler og biltester

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Pajero

Første generasjon Pajero var en stor suksess og også et lite designikon. På denne tiden var japanerne mestere i å begynne helt på nytt med designet hver gang en modell skulle erstattes, men heldigvis holdt Mitsubishi seg i skinnet med Pajero.
Her er hovedlinjene bevart, men med et litt mykere og mer moderne preg. Resultatet er en bil som sto seg bra gjennom hele levetiden. Og ikke minst: Den ble en stor suksess!
Pajero kom i to hovedutgaver: Lang og kort versjon. Du får den også den med forhøyet tak og den korte versjonen finnes med avtagbar kalesje (men da skal du lete godt). Mest vanlige motorer er 3-liter og 3,5-liter bensin og 2,5-liter og 2,8-liter diesel.
Pajero er en ekte offroader, bygget på ramme og med svært kompetente terrengegenskaper. Det er ikke til å legge skjul på at det går ut kjøreegenskapene på vei. Litt primitivt, men absolutt til å leve med.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Denne Pajeroen begynner å gammel og mange har gått langt. Det seier seg derfor selv at ikke alt er helt strøkent, selv om det er solid redskap. Rust og særlig i hjulbuene er en gjenganger på de eldste bilene. Det kan forekomme noe skraping og lagerlyd fra girkassa også. Defekte topplokk forekommer. Pajero har massevis av smørenipler i forstillingen og bør smøres hver sjette måned. Hvis ikke, kan du risikere å få ”full runde” med forstilling. Bærekuler, endeledd, hjelpesnekke, pitmannarm osv - dette er dyrt. Sjekk for rust i bakre del av ramma og sjekk bremsene.

+ Pluss

Bra kombinasjon av terreng- og veiegenskaper
En skikkelig arbeidshest

- Minus

Ikke verdens mest moderne dieselmotorer
Langt mer primitiv enn nyere SUV-konkurrenter

Beste kjøp

Stasjonsvogn, 2,8-liter diesel med turbo og intercooler. Det kan jo nevnes at denne motoren også har registerkjede og at du slipper å tenke på registerreim-bytte. Gjerne med automatgir og skinninteriør.

Styr unna

De mest lurvete eksemplarene med høy kilometer og mye rust.

Sjekk også

Land Rover Discovery (1989-1999)

Land Rover så at det var et marked under Range Rover – og dermed ble Discovery født. En svært primitiv bil de første årene. Små budsjetter gjorde at Land Rov..

Nissan Patrol (1997-2013)

Dette er en real sliter! Nissan Patrol har røtter tilbake til 1951 og er en av få japanske biler som har videreført designet sitt gjennom flere generasjoner...

Siste nytt om Mitsubishi

Antall visninger