Finn biler og biltester

Land Rover Discovery

Land Rover Discovery

Land Rover så at det var et marked under Range Rover – og dermed ble Discovery født. En svært primitiv bil de første årene. Små budsjetter gjorde at Land Rover måtte ta mange innersvinger, og det bærer bilen preg av. På mange måter en real arbeidshest, men samtidig en arbeidshest med noe sviktende helse innimellom...
Land Rover tok imidlertid ikke lett på terrengegenskapene. Her er det godt, gammeldags firehjulstrekksystem. Landeveiskomforten er det litt verre med. Bilen oppleves som svært vinglete og du blir fort lei av å sitte og korrigere med rattet hele tiden. I kjent Land Rover-stil ble det pusset og finpusset mye underveis, det er derfor mange små endringer gjennom livsløpet.
I starten kom Discovery bare i en 3-dørsversjon, men 5-dørs kom kjapt etter. Generelt er bensinmotorene tørste og dieselalternativet svært primitivt.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er biler som begynner å trekke på årene, og eierne har ofte hatt dem pga. gode terrengegenskaper. Mange er derfor ganske tøft brukt. Dette, sammen med noe middelmådig kvalitet, gjør at kjøp er litt gambling. Det er en del feil med bremser, differensialer, oljelekkasjer og ikke minst det elektriske. De bør derfor sjekkes grundig.

+ Pluss

Tar seg fram (nesten) overalt
Det er en Land Rover

- Minus

Sjekk dørhåndtakene. De kommer fra gamle Morris Marina!
Primitiv og med mye feil

Beste kjøp

Så ny som mulig, med dieselmotor og som ikke er terrengkjørt.

Styr unna

«Busekjørte» eksemplarer med dårlig historikk og tvilsomme eiere.

Kjøpt ny av

Gårdbrukere, dyrleger eller hesteeiere. Og en og annen tidlig børsjapp som kjapt kvittet seg med den igjen.

Sjekk også

Mitsubishi Pajero (1991-1999)

Første generasjon Pajero var en stor suksess og også et lite designikon. På denne tiden var japanerne mestere i å begynne helt på nytt med designet hver gang..

Jeep Grand Cherokee (1993-1998)

Det var ikke veldig mye å velge mellom på SUV-fronten tidlig på 90-tallet og første generasjon Grand Cherokee fikk kjapt fotfeste i markedet. Særlig i starte..

Siste nytt om Land Rover

Antall visninger