Finn biler og biltester

Range Rover

Range Rover

Første generasjon varte i hele 25 år, og det var derfor ingen liten overgang da Range Rover omsider kom i andre tapning. Et helt nytt design med klare røtter viderefører tradisjonene, samtidig som bilen både ser både mer harmonisk og solid ut.
Den første Range Roveren fikk etter hvert mange konkurrenter og Land Rover svarte på det med å skyve den nye modellen adskillige hakk oppover i eksklusivitet. Kjøreegenskapene ble også dramatisk forbedret. Likevel er ikke dette akkurat noen landeveiscruiser. Bilen er stor, tung og har tendenser til å krenge mye. Spørsmålstegn ved kvaliteten. Og verditapet kan være formidabelt.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Karismatiske og flotte, men dessverre alt annet enn feilfrie biler. Det er særlig elektronikken som trøbler. Sjekk derfor nøye at alle elektriske funksjoner virker. Problemet er bare at det som virker i dag ikke nødvendigvis behøver å virke i morgen… slik er det bare med disse bilene. Luftfjæringen har også voldt mange eiere problemer. Derfor har en del biler har blitt bygget om til ”vanlig” fjæring. Ellers er feil med låser, vannpumpe, bakre eksospotte, forstilling og dugg i hovedlamper vanlig. Sjekk også for rust, det kommer som oftest først på bakluka.

+ Pluss

Meget bra i terrenget
Stilig og tidløst design

- Minus

Fryktelig ujevn kvalitet
Tungkjørt og vinglete på landevei

Beste kjøp

Skal det være, så skal det være – dyrt blir det uansett! Vi går for en 4,6 V8-bensin i ”Vogue” utgave fra etter faceliften i -00. Da er også navigasjon standard

Styr unna

Biler med manuelt gir og uten klimaanlegg. Det ligger biler ute der tidligere eier har kostet på over 100 000 kroner. Er ikke sikker på om jeg hadde våget å kjøpe en av dem!

Sjekk også

Jeep Grand Cherokee (1999-2004)

Jeep fikk konkurrentene nærmere innpå seg enn hyggelig var, da både Mercedes og BMW begynte å produsere SUV-er i USA. De møtte tøff motstand i henholdsvis ML..

Mercedes-Benz M-klasse (1997-2004)

Mercedes hadde erfaring fra både stor stasjonsvogn med firehjulstrekk og smått legendariske Geländewagen da de introduserte ML i 1998. Her var de tidlig på p..

Mitsubishi Pajero (2000-2006)

Mitsubishi gikk ganske dramatisk til verks med tredje generasjon Pajero. Nå fikk den langt mer personbillignende kjøreegenskaper. Samtidig ble den litt mindr..

Siste nytt om Land Rover

Antall visninger