Finn biler og biltester

Kia Carnival

Kia Carnival

Mange unger? Lite penger å bruke på bil? Ikke opptatt av verken status eller kjøreegenskaper? Da er dette kanskje bilen for deg.
Carnival er resultatet når koreanerne bestemmer seg for å lage flerbruksbil for det amerikanske markedet. Forbildet er helt soleklart Chrysler Grand Voyager, og Kia har kopiert de fleste bra egenskapene den har (pluss at kvaliteten jevnt over er bedre).
Det positive er at du får masse plass. Det er også mange bra praktiske løsninger i bilen, knagger og rom og koppholdere og mobiltelefonholdere osv. Dessuten er 2,9-liters diesel sterk.
Det negative? Vel, dette er familietransport på tredje klasse. Bilen ser trist ut, interiøret er preget av hard billigplast og kjøreegenskapene er diffuse. Dieselmotoren høres ut som et pukkverk når den er kald og bilen er generelt dårlig støydempet.
Her hjemme ble svært mange solgt som varebil på grønne skilter. Mange av kjøperne var håndverkere og bilene bærer ofte preg av uvøren bruk. Det er derfor viktig å gå skikkelig over før du eventuelt kjøper.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er en romslig og rimelig syvseter med bra bagasjeplass, selv når alle setene er i bruk. De fleste bilene i Norge er varebiler med dieselmotor. Utseendet er alt annet enn pent, men vi er vant til at det tekniske er godt på biler fra Korea. Carnival er på en måte unntaket som bekrefter regelen. Før du kjøper bør du sjekke den elektriske antenna og parkeringsbremsmekanikken som ofte er svak. I tillegg er rust på bremserør og dårlig eksosanlegg en gjengangerfeil. Ikke bare på de eldste bilene, men også på de litt nyere. Oljelekkasje / forbruk er en annen vanlig feil. I tillegg bør bremseskivene sjekkes. Carnival kom svært dårlig ut av TÜVs store kvalitetsundersøkelse i 2011.

+ Pluss

Sterk og relativt nøysom dieselmotor
Mye plass

- Minus

Du skulle kanskje ikke fått så mange unger likevel...?
Tvers gjennom triste greier

Beste kjøp

En fin og velholdt bil med god servicehistorikk og automatgir, sammen med den største motoren på 144 hk.

Styr unna

På de to første årsmodellene er det «bare» tatt ut 126 hk av dieselmotoren på 2,9 liter. En slik bil, som i tillegg er dårlig utstyrt, vil oppleves som ukurant.

Kjøpt ny av

Småbarnsfamilier som lever etter mottoet «mest mulig plass for minst mulig penger».

Sjekk også

Volkswagen Sharan (1996-1996)

VWs store sjuseter har hengt med lenge, og har også overlevd søstermodellen Ford Galaxy med flere år. Det skyldes neppe at fabrikken har vært spesielt godt f..

Citroën C8 (2003-2009)

C8 erstattet Evasion - en svært firkantet flerbruksbil bygget av PSA og Fiat i samarbeid og solgt som Citroën, Peugeot, Fiat og Lancia. Den kom på markedet i..

Siste nytt om Kia

Antall visninger