TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Range Rover

Range Rover

Eksteriøret oser britisk adel og interiøret har treverk-detaljer som minner om det ypperste fra italiensk båtbyggerkunst. Tredje generasjon Range Rover ble utviklet mens BMW eide Land Rover og bærer preg av det.
Her er det luksus og eksklusive løsninger tvers gjennom. En del av teknikken er hentet over fra BMW 7-serie og bilen var markedsmessig plassert et godt hakk over den mer sporty BMW X5.
Fortsatt er dette en seriøs offroad-maskin som kan hamle opp med det meste når forholdene virkelig blir vanskelige. Men BMW la også store ressurser i å forbedre veiegenskapene. Resultatet er en nesten perfekt allround-SUV som gjør seg like bra ved hytta på Hafjell som utenfor Theatercafeen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Som på mange andre engelske biler gjelder det å sjekke alt det elektriske nøye. Det er dessverre ikke uvanlig at det bor gremlins i ledningsnett og kontakter på Ranger Rover. ABS-sensorer er et svakt punkt. Rister det i rattet ved kjøring, kan det være feil på en ventil i styresystemet. På dieselutgaver kan slangene fra intercooleren løsne og bilen går dårlig. På de tidligste bilene kan det oppstå feil med drivakslene som igjen medfører at differensialen foran kan havarere.

+ Pluss

Hvis biler kunne være adelige...
Nydelig design

- Minus

Ujevn kvalitet, dyre deler
Tung – og treg med de minste motorene

Beste kjøp

Etter høylydte diskusjoner i redaksjonen kom vi fram til at en fin og velholdt Range Rover med TD6 dieselmotoren på 177 hk er det beste valget. Riktig farge og MYE utstyr er viktig. Vogue eller Vogue SE er nok de som blir lettest å selge igjen – og som gir den ekte Range Rover-følelsen.

Styr unna

Ikke noe er vel mer politisk ukorrekt i disse tider enn en Range Rover med den alt annet enn CO2-vennlige V8 kompressor-motoren…

Sjekk også

Mercedes-Benz M-klasse (2005-2009)

Etter alle problemene og frustrasjonene med ML, hadde Mercedes gjort hjemmeleksa skikkelig til generasjon to. Fabrikken i USA ble rustet opp for over tre mil..

BMW X5 (2007-2007)

Første generasjon X5 hang med godt også mot slutten, men da denne kom føltes den plutselig gammel. BMW ga nemlig X5 et skikkelig løft på de aller fleste områ..

Jeep Grand Cherokee (2009-2009)

I 1996 ble det solgt 716 Grand Cherokee i Norge, mot bare ni i 2008. Avgiftsgunstig varebil er for lengst forbudt, og spesielt store, tunge SUV-er med diger ..

Siste nytt om Land Rover