Finn biler og biltester

Lexus RX

Lexus RX

Designet ble i grove trekk videreført (som det så pent heter) da RX kom i andre generasjon. Noe av teknikken ble også med videre, men bortsett fra det er dette en helt ny bil.
Den la også på seg en god del, særlig i lengden. Dermed er dette en fullverdig familiebil. Det eneste som legger en liten demper på plassforholdene er den skrå bakluka som stjeler en del bagasjeplass. Til gjengjeld er den med på å gi RX et langt mer sporty designpreg enn de fleste konkurrentene.
Igjen er det fokus på komfort og eksklusivitet. Interiøret tok flere skritt opp i luksus-retning og innvendig får du virkelig følelsen av å være i en premium-bil. Du sitter godt, har all verdens utstyr å leke deg med og V6-eren brummer pent og sivilisert.
I 2005 kom modellen som for alvor ga RX et salgsløft: 400h. H-en står for hybrid og timingen var optimal. Mens de store og tørste SUV-ene var i ferd med å bli politisk ukorrekte, er dette et langt mer spiselig (eller kanskje drikkelig?) alternativ. Teknologien er kjent fra Toyota Prius. På RX400h gjør den at 3,3-liters sekseren får V8-krefter med el-motorene innkoblet. Det hjelper også en del på forbruket under normal kjøring - men langt fra så mye som mange av kundene nok forventer seg.
Som eneste hybridbil i klassen stikker RX400h av med svært mange kunder som gjerne vil være/vil vise at de også tenker miljø. Litt mindre enn de fleste status-SUV-ene den konkurrerer mot, men til gjengjeld svært komfortabel og velkjørende på landevei.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Lexus-kvaliteten er legendarisk. Vi har hørt rykter om at det gikk en parklys-pære i en bil i Stavanger-området i 2007. Ellers ingen ting.

+ Pluss

Hybridløsningen
Premium-SUV

- Minus

Tørstere enn de fleste dieselkonkurrentene
Tre unger og hund? Da blir den for liten

Beste kjøp

En fin 2006-modell med lav kilometerstand, og som er solgt ny i Norge. Da stiller du mye sterkere i forhold til forbrukerkjøpsloven osv.

Styr unna

En del av bilene som annonseres står i utlandet. Det kan være lurt å styre unna disse; det er dumt å legge mye penger i en bil du verken har sett eller prøvekjørt. Forlanger selger i tillegg forskuddsbetaling, er det bare å lete videre…

Kjøpt ny av

Teknofreaker - eller de som ikke ville ruinere seg på bilholdet selv om de kjøpte luksus-SUV.

Sjekk også

BMW X5 (1999-2006)

Sportsbil og SUV i ett? Det manglet ikke på ambisjonene da BMW lanserte sin første SUV. De gjør sjelden ting halvveis i München, og selv om denne er produser..

Mercedes-Benz M-klasse (2005-2009)

Etter alle problemene og frustrasjonene med ML, hadde Mercedes gjort hjemmeleksa skikkelig til generasjon to. Fabrikken i USA ble rustet opp for over tre mil..

Toyota Land Cruiser (2003-2003)

Land Cruiser er en av bilverdenens sterkeste merkevarer. Dette er bilen du ser på reportasjer fra FN-aksjoner i de mest ugjestmilde strøk. Holdbarheten, drif..

Siste nytt om Lexus

Antall visninger