TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Mercedes-Benz S-klasse

Mercedes-Benz S-klasse

Denne luksussleda har fått tilnavnet Bundestanken, og det navnet kler den godt. Dette er nemlig en gedigen bil. Her kjørte Mercedes på med voldsomme utviklingsbudsjetter (visstnok ikke langt unna ti milliarder kroner) og dro til maksimalt på de aller fleste områder. Resultatet er nesten litt overveldende. Bilen ser massiv ut og de tunge linjene ble overraskende fort gamle.
Men her har vi samtidig en bil som viser hvor langt framme Mercedes var på tidlig 90-tall. S-klasse er fullstappet av luksus og avanserte tekniske løsninger. Dermed var den også rådyr som ny. I bruktmarkedet har den imidlertid fått hard medfart. Det gjør at du i dag kan plukke opp en helt kurant Bundestank med hyggelig kilometerstand og grei historikk til overraskende rimelig pris.
Skal du være fornuftig (vel, alt er relativt), bør du finne et eksemplar med dieselmotor. Skal du ta den helt ut, leter du opp et eksemplar med 6-liters V12 bensin. 408 hk og bakhjulstrekk betyr muligheter for tidenes brekksladder.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er et landeveislokomotiv uten sidestykke. Før du kjøper S-Klasse bør du imidlertid sjekke interiøret for slitasje og/eller sprukne seter. Sjekk også for vannlekkasje inn i bilen fra takluke og/eller bakrute. Sjekk også setevarmere. Det høres ut som en filleting, men er svindyrt – i hvert fall hvis du har ergonomiske seter. Sjekk også forstilling og bremser.

+ Pluss

Komfortabel som få
Skuddsikker og gedigen

- Minus

Kvalitetsbil, men kostbart når noe går galt.
Tvilsom image på bruktmarkedet

Beste kjøp

Ingen grunn til å være knuslete: Skal du først ha en S-Klasse, gå for en 600!

Styr unna

260 SE blir noe snau motormessig. Dårlig utstyrte biler blir også feil.

Kjøpt ny av

Korpulente direktører med stor lommebok.

Sjekk også

BMW 7-Serie (1987-1994)

Dette er andre generasjon av BMWs flaggskip, 7-serien. Med sine 4,91 meter er dette en diger bil. BMW la inn alt de hadde av teknisk kompetanse og brukte på ..

Audi A8 (1995-2003)

Audi hadde beinhardt fokus på å løfte seg opp mot statusen til Mercedes og BMW, og A8 var et viktig virkemiddel for å klare det. Dette er en svært avansert k..

Siste nytt om Mercedes-Benz