Finn biler og biltester

Mercedes-Benz SLK

Mercedes-Benz SLK

Forrige SLK var en liten revolusjon med sin ståltak-løsning og solgte veldig bra – i alle fall i starten. Mot slutten av levetiden fikk den det imidlertid tøft mot stadig flere konkurrenter.
Mercedes svarte på dette med å løfte SLK mange hakk, både på design, kjøreegenskaper og kvalitetsfølelse. Dette er en av de lekreste to-seters roadsterne på markedet. Linjeføringen har lånt mye fra superbilen SLR og her er det fint lite av den beryktede frisørfaktoren.
Motorutvalget starter med en 1,8-liter på 163 som er overraskende frisk. Med denne under panseret har du på ingen måte racerbil, men det holder. Føler du for mer krefter – og har god dekning på kontoen – er det bare å lete lenger oppover i modellutvalget.
Kjøreegenskapene er kraftig forbedret sammenlignet med forgjengeren. Her har du det moro på svingete veier, samtidig som den er utmerket på fin cruising med taket nede. Mange av bilene er velutstyrte og kvalitetsfølelsen i kupeen er høy.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Som vanlig på MB bør du sjekke bremseskiver foran og bak, samt endeledd/bærekuler i forstilling. Hvis airbaglampa lyser, skyldes dette som regel en dårlig kontakt. På noen biler har det vært dårlig kontakt i sentralen til sentrallåsen, og denne må da som regel byttes.

+ Pluss

Ekte roadster til hyggelig pris
Lekkert design

- Minus

Med mye motor blir det fryktelig dyrt
Litt mer sportsbil utenpå enn inni

Beste kjøp

SLK 200 K. Sørg for å finne en velholdt bil med fin fargekombinasjon både utvendig og innvendig. Mye utstyr er et krav i dette segmentet.

Styr unna

Dårlig utstyrte biler er katastrofe og nesten uselgelige. Biler uten skinninteriør, automatgir og klimaanlegg skal trekkes minst 100 000 kr i pris.

Sjekk også

BMW Z4 (2003-2008)

BMW svarte på mye av kritikken mot Z3 da de erstattet den med (ikke spesielt originalt, nei) Z4. Dette er en mye mer helstøpt bil. Først og fremst vokste den..

Audi TT (2006-2006)

Audi valgte en safe linje da de skulle følge opp TT. Den vokste en del i lengden og fikk et litt strammere design, men er fortsatt umiskjennelig en TT. Audi ..

Siste nytt om Mercedes-Benz

Antall visninger