Finn biler og biltester

Nissan X-Trail

Nissan X-Trail

Er det virkelig en helt ny bil? Jo, under det ytterst konservative skallet er faktisk andre generasjon X-Trail en ny bil. Noen hos Nissan var tydeligvis veldig tilfreds med designet på den første. Her er det bare små endringer i utseendet og det har helt klart gått ut over salget.
Med stadig tøffere konkurranse, rygget nemlig X-Trail bakover i køen og nedover på salgslistene. Litt synd, for under skallet er dette en svært kompetent bil. Fortsatt er det fokus på god innvendig plass. Faktisk burde det vært mulig å lure to ekstra seter helt bakerst, men det valgte Nissan altså ikke å gjøre. I stedet er det flere rom og skuffer der bak som sørger for å holde orden på bagasjen.
Det litt snodige dashbord-designet tok imidlertid Nissan selvkritikk på. Denne har en langt mer konvensjonell løsning, samtidig som materialkvaliteten er blitt mange hakk bedre. Som ny mest populær med kombinasjonen diesel og automat, det er også en slager på bruktmarkedet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Som forrige generasjon X-Trail, er også dette en bra bil med få kjente feil og mangler. Bilene er jo også forholdsvis nye. På de første bilene av denne generasjonen måtte en del biler med automatgirkasser inn på verksted til omprogrammering. Ingen stor sak, og kostnadsfritt for eierne.

+ Pluss

Fin kombinasjon av diesel og automat
Rommelig kupé og et av klassens største bagasjerom

- Minus

Større verditap enn mange konkurrenter
Men må det se så kjedelig ut?

Beste kjøp

X-Trail med 2,0-liters Dci-motor (diesel) med 150 hk, gjerne i LE-utstyrsvariant.

Styr unna

Bil med bensinmotor og lite utstyr. Disse vil ha størst verditap.

Sjekk også

Subaru Forester (2003-2008)

Andre generasjon Forester holdt seg til samme størrelse som forgjengeren og designmessig skjedde det heller ikke store sprell. Det ser mest ut som en litt om..

Suzuki Grand Vitara (2005-2013)

Navnet ble beholdt, men ut over det er denne generasjonen Grand Vitara en helt ny bil. Utseendet ble langt mer moderne og elegant, men de utvendige målene va..

Mitsubishi Outlander (2007-2013)

Mitsubishi trengte sårt en suksess etter mye turbulens og økonomiske problemer - og denne bilen sørget for det. Seteløsningen har sin del av æren. Bilen er..

Siste nytt om Nissan

Antall visninger