Finn biler og biltester

Opel Vectra

Opel Vectra

Andregenerasjon Vectra er en skikkelig folkebil - og ikke minst var introduksjonen av stasjonsvognen en suksess. Som før kom den også som kombi og sedan.
Opel hadde ingen premiumambisjoner og forsøkte seg ikke på de store krumspringene. Det skulle straffe seg stygt da Passat IV ble lansert to år senere. Derfra og ut hadde Opel en stri tørn med å holde salget på et akseptabelt nivå.
Vectra er en grei og ukomplisert bil. Såvidt under 4,50 m lang er den langtfra klassens største. Mange kjøpte med relativt bra utstyrsnivå, klimaanlegg er ikke uvanlig. Du må ikke forvente deg den helt store kjøregleden og støynivået er høyt.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Det som er særlig viktig å følge opp på 1,8- og 2,0-liters bensin, er skift av registerreim. Registerreima skal byttes etter 60 000 km eller hvert fjerde år (det som kommer først). Hvis dette ikke gjøres, er det stor sannsynlighet for at reima ryker – med havari som følge. Andre vanlige motorfeil er oljelekkasje fra toppdekselpakning. Dieselmotorene er det derimot lite feil med. På bremsene er feil på bremseskiver bak velkjent, og på litt eldre biler kan også bremserørene være rustne. Slitte foringer i bakstilling er en annen vanlig feil. Foran er det kuler og lenkarmer i forstilling som er den vanligste feilen. Når det gjelder rust, er hjulbuene bak ganske utsatt.

+ Pluss

Stort verditap betyr billig bruktbil
Praktisk og grei stasjonsvogn

- Minus

Bare for deg som ikke finnes bilinteressert
100 % ordinær

Beste kjøp

En 2001 Caravan, som stasjonsvogn kalles på Opel-språket. Gjerne den litt eksklusive Elegance utgaven, og i kombinasjon med dieselmotor.

Styr unna

De første årsmodellene (1995/1996) med minste motor på 1,6 liter, og biler med høy kilometerstand og dårlig servicehistorikk.

Historikk

1995 Vectra B leveres som 4-dørs sedan, 5-dørs kombicoupe og stasjonsvogn. Motorer er en 1,6 bensin på 100 hk, 1,8 bensin med 115 hk, 2,0 bensin med 136 hk, 2,0 bensin med 145 hk (kun GDX), 2,5 V6 bensin med 170 hk (kun GDX), 1,7 diesel med 90 hk, 1,7 diesel med 110 hk, 2,2 diesel med 125 hk (kun GDX). Vectra er tilgjengelig med en 4-trinns automat og 5-trinns manuell. Firehjulstrekk er ikke lenger på programmet. Utstyrsnivåer er GL, CD og CDX.
1999 Vectra får en liten facelift med nye frontlykter og fargekodede fangere. Noen små endringer i interiør.
2001 Opel forandrer utstyrsnivåene til Comfort, Sport og Elegance.
2002 Opel avslutter produksjonen av Opel Vectra B til fordel for nye Opel Vectra C.

Sjekk også

Skoda Octavia (1997-2004)

Dette er bilen som for alvor endret Skoda-imaget, og som fikk folk som aldri ville vurdert en Skoda til å tenke nytt. Octavia er basert på plattformen til Go..

Mazda 626 (1997-2002)

Femte og siste generasjon 626 var på ingen måte noen høydare. Mazda var inne i en tung periode etter mye kostbar moro på tidlig 90-tall. Nå handlet det om å ..

Toyota Avensis (1997-2003)

Etter flere generasjoner med Carina, valgte Toyota å skifte navn da de introduserte Avensis i 1996. Bilen var skreddersydd det europeiske markedet. Her hjemm..

Siste nytt om Opel

Antall visninger