Finn biler og biltester

Peugeot 407

Peugeot 407

Peugeot satset på dristig design og særlig stasjonsvognutgaven SW vakte stor oppsikt da 407 ble lansert. Den liggende frontruta, de digre frontlyktene og den avrundete bakenden gjør at bilen skiller seg ut fra samtlige konkurrenter. Sedanen har samme front, men det kunne se ut som designerne hadde gått hjem før de kom til bakenden.
Forgjengeren 406 var en skikkelig plassmester, men 407 er form foran funksjon. SW har nesten oppsiktsvekkende lite innvendig plass i forhold til bilens størrelse. Interiøret skuffer også i forhold til det spenstige eksteriøret, her har ikke Peugeot klart/turt å gjennomføre tingene skikkelig.
I tillegg til sedan og stasjonsvogn kom 407 også som coupe. De litt klumpete linjene står i solid kontrast til elegante 406 coupe. 407 har også fått kritikk for kjøreegenskaper som ligger helt på det jevne.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Peugeot 407 har et langt og lavt overheng foran som gjør at den lett slår nedi i fartsdempere. Sjekk derfor for skader her. Sjekk også bærekulene foran; er det slakk i disse og de må skiftes, er det dyrt – ca 16 000 kr, for det må byttes komplett hjulspindel, nav osv. Se også etter slakk i bakre bærearmsforinger og etter rust på bremseskivene bak.

+ Pluss

Fine dieselmotorer
Stasjonsvogn utenom det vanlige

- Minus

Ingen kjøreopplevelse
Stasjonsvogn med lite plass

Beste kjøp

En 407 stasjonsvogn med 1,6 HDI-motor på 109 hk, med Executive-pakke.

Styr unna

Biler med fire dører, lite utstyr og stor bensinmotor.

Sjekk også

Citroën C5 (2001-2007)

Citroën har en rik og mangeartet historie, preget av nyskapende og spennende modeller. C5 er ikke en av dem. Dette er en av de mest ordinære bilene som har k..

Renault Laguna (2001-2007)

Etter suksessen med Laguna I ble denne bilen en salgsmessig nedtur. Renault valgte å gjøre stasjonsvogna adskillig mindre, og snakket mer om livsstilsbil og ..

Skoda Superb (2002-2008)

Skoda tørket støv av et gammelt modellnavn fra 30-tallet da de lanserte Superb. Skoda-fabrikken hadde lenge drømt om å lansere en mer eksklusiv modell, og me..

Siste nytt om Peugeot

Antall visninger