TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Porsche 911

Porsche 911

Femte generasjon Porsche 911 var et solid brudd med en av Porsches varemerker til da: de luftavkjølte motorene. Dette er nemlig første Porsche med vannavkjølt motor. Et i overkant dristig grep for mange av Porsche-puristene, som mente at 911 nå ikke lenger var en ekte Porsche. Mange reagerte også på at 911 fikk samme frontlykter som den rimeligere Boxster-modellen.
Men bortsett fra dette er oppskriften som før: hekkmotor, bakhjulstrekk (eller trekk på alle fire), et design som er tro mot røttene (selv om mye hadde forandret seg på 34 år) og tradisjonsrikt interiør.
Fortsatt er dette en temmelig kompromissløs sportsbil. En 911 skal kjøres – ikke cruises rundt i. Komforten er likevel bedre enn ryktet vil ha det til, i alle fall så lenge du oppholder deg foran i bilen. Baksetet er og blir minimalt – det skorter på plass både til beina og hodet.
De heldige som kunne kjøpe ny 911, valgte mellom coupe og cabriolet. Det finnes en rekke utgaver, alt fra innstegsmodellen 911 Carrera til 911 GT2. Hvis du ikke har mye peiling på Porsche, skal du bruke god tid før du kjøper. Her gjelder det å finne riktig modell, riktig motor, riktig farge – og ikke minst: riktig pris!

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote De tidligste bilene er de med flest feil. Her var det en del små-rusk med det elektriske anlegget. Og tidlige biler med 3,4-liters motor hadde en svakhet i bakre oljetetting. Her kan det lekke mye olje og det kan i verste fall føre til motorhavari. På biler med turbo er det ikke uvanlig at selve aggregatet er slitt og må byttes. På biler med keramiske bremser er det viktig å sjekke bremseskivene, de slites fort og er kjempedyre…

+ Pluss

Bunnsolid kvalitet
Supersportsbil til (etter hvert) hyggelig pris

- Minus

Prisen trenger ikke være ille, men det koster å holde en Porsche!
Ingen enkel bil på vinterføre. Skal du bruke den mye på glatta, bør du vurdere firehjulstrekk.

Sjekk også

Aston Martin DB7 (1994-2003)

Det store Aston Martin-comebacket startet med DB7 som er den mest suksessrike Aston Martin til nå. Ford var kommet inn som eier og brukte samvirket til Jagua..

Jaguar XK-Serie (1996-2006)

I kjent engelsk stil var ikke dette en helt ny bil da den ble lansert i 1996. Jaguars sportscoupe/kabriolet vakte likevel stor oppmerksomhet. Under skallet h..

BMW 3-Serie (1999-2005)

BMW tok et lite kvantesprang med forgjengeren. Denne gangen var de litt mer forsiktige. Men under det lekre skallet, skjuler det seg en topp moderne og tekno..

Siste nytt om Porsche