TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Porsche Boxster

Porsche Boxster

Også Porsche fikk merke jappetidens knall og fall og børskrakket i 1987. Fallende salg (og overskudd) gjorde at det måtte tenkes nytt. Slik ble ideen om en modell under 911 til. Underveis i utviklingen ble det lagt vekt på komponentdeling og stordriftsfordeler. Det er mye 911-teknikk under skallet og bilen deler også store deler av frontpartiet og frontlyktene med 996-generasjonen av 911 som kom i 1998.
Designet har klare røtter tilbake til klassiske Porsche Spyder og Speedster. Relativt små, toseters roadstere har gjerne en stygg tendens til å se ganske feminine ut. Men bare de færreste mener Porsche falt i denne fella med Boxster. Dette er lekkert, men samtidig passe aggressivt.
Midtmontert motor og først ut var en 2,5-liter på 204 hk. Den ble erstattet av en heftigere 2,7-liter på 220 hk og en 3,2-liter på 253 hk i den nye S-utgaven. Dette skjedde i 2000.
Denne Boxster-generasjonen har egentlig svært få konkurrenter. Salget var meget bra, men blant Porsche-entusiastene slet den med å bli akseptert. Er du ute etter mye åpen kjøreglede til en (nå) hyggelig pris, er dette imidlertid en bil du absolutt bør sjekke ut.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote De første årgangene har flest feil. Med Boxster kan du nesten si at jo større motor, jo bedre bil – rent teknisk! Før -02 modell hadde alle Boxster bakrute i plast, sjekk at denne er hel, fri for rifter og klar. Lekkasje fra kjølesystem med overoppheting og motorhavari har forekommet på Boxster – og særlig de første årgangene. Oljelekkasje fra motoren er heller ikke uvanlig. På biler med manuelt gir slites kløtsjen ganske raskt – så sjekk nøye. Og på biler med tiptronic girkasse har det også vært en del feil med for trege girkasser. Endeledd, bærekuler og bremser må selvfølgelig også sjekkes.

+ Pluss

Porsche-feeling
Herlig kjørebil

- Minus

Mye bruktimport, ikke alle er like bra
Ikke helt på 911-nivå

Beste kjøp

En 2002/2003-modell med 2,7-liters motor er et godt valg.

Styr unna

De første årsmodellene med 2,5-liters motor. De er langt fra feilfrie og bør sjekkes nøye.

Sjekk også

BMW Z3 (1995-2002)

Markedsføringsmessig var introduksjonen av Z3 tilsynelatende en liten genistrek. BMW brukte en pen slump penger på produktplassering – og lot Z3 debutere i J..

Audi TT (1999-2006)

Under skallet er den langt på vei en Golf – men innpakningen er mye mer sexy. TT har gjort coupe-drømmen tilgjengelig for mange. Kom først som 2+2 (med bitte..

Mercedes-Benz SLK (1996-2004)

Ideen var ikke helt ny, men Mercedes skapte likevel en liten sensasjon da de lanserte ståltak-cabrioleten SLK. Dette er to biler i ett: Coupe og cabriolet. D..

Siste nytt om Porsche