Finn biler og biltester

Renault Clio

Renault Clio

Tredje generasjon Clio vokste seg svært nært det som opprinnelig var Golf-klassen, og måler hårfint under fire meter. Ikke lenger noen småbil, altså. Det gjelder også vekten. Clio la på seg nesten 150 kilo i forhold til andre generasjon, det viser at bilen ble utviklet i god tid før vektbesparing ble et fokusområde hos verdens bilfabrikkanter.
Clio har styrken sin i plass og et ganske særpreget design. Ikke så dramatisk som storebror Megane, men likevel nok til å skille seg ut i forhold til de fleste konkurrentene.
Noen kjøremessig høydare er den imidlertid ikke. Her er de fleste Renault-svakhetene fra denne tiden på plass: dvask og ufølsom styring, rørete girkasse og førerposisjon det ikke er helt lett å finne ut av. Mange biler ble også solgt uten ESP, og de bør du holde deg unna.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Clio oppleves ofte som litt hakkete på rattet rundt midtstilling, noe som skyldes den elektriske servostyringa, men det skal faktisk være slik. ESP (stabilitetskontroll) er uforståelig nok ikke standard. Sjekk bremseskivene før du kjøper bil. Renault har også vært plaget med ustabilt elektrisk anlegg, så sjekk nøye at alle funksjoner virker som de skal før du eventuelt kjøper.

Hva skal du betale

Du får tredje generasjon Clio for så vidt under 100 000 kr. Bilen har da minste motor på 1,2 liter og 75 hk, samt tre dører. For rundt 150 000 kr får du en 5-dørs 2007-modell i Dynamique-variant med mye utstyr og lav kilometerstand – enten med bensin og dieselmotor. Dyrest er 2 liter Sport med 200 hk og massevis av kjøreglede til ca 300 000 kr.

+ Pluss

Personlighet og design
En stor småbil

- Minus

Mye spare-plast i interiøret
Moro bak rattet? Glem det!

Beste kjøp

5-dørs i Dynamique-variant. Diesel eller bensin blir en smakssak; de koster omtrent det samme.

Styr unna

3-dørs med lite utstyr.

Sjekk også

Peugeot 206 (1999-2007)

Peugeot sto for en av bilverdenens merkeligste valg da de droppet å erstatte supersuksessen 205. Planen var at de gamle 205-kundene heller skulle velge enten..

Nissan Micra (2003-2003)

Tredje generasjon Micra er blitt en kjent og kjær liten tass. Bak det sjarmerende designet skjuler det seg en småbil som absolutt er i stand til å ta opp kam..

Siste nytt om Renault