Finn biler og biltester

Renault Kangoo

Renault Kangoo

Dette er en ekte Postmann Pat-bil, og da passer det jo også bra at Posten her hjemme har vært en av de største kundene.
Kangoo er en liten varebil som også finnes i mer personifisert utgave. Oppskriften er velkjent: En enkel, ujålete og praktisk bil med fokus på gode bruksegenskaper. Komfort og kjøreegenskaper kommer i andre rekke.
Renault pøste på med motoralternativer. Helt i bånn en 1-liter med 60 hester, og da er det ikke akkurat snakk om overskudd. Mer vanlig er 1,4 eller 1,6 bensin – også 1,5- og 1,9-liters diesel.
Kangoo kom også med trekk på alle fire. Da får du en robust firehjulstrekker til en usedvanlig hyggelig pris.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Det finnes massevis av røde Kangoo-varebiler til salgs. Dette er tidligere postbiler. Postkjøring innebærer som kjent mye start/stopp, så sjekk kløtsjen nøye selv om bilen ikke har gått veldig langt. Du skal også være oppmerksom på hjullagre foran, bremseskiver og at torsjonsfjæringen bak kan ryke. Sjekk også at setevarmerne virker, da dette er en typisk Renault-svakhet.

+ Pluss

Mye å velge mellom
Plass og brukervennlighet

- Minus

Mange eksemplarer bærer preg av hard bruk
Primitiv

Beste kjøp

Skal du ha nyest mulig bil for lite penger, så får du en grei 2001-modell varebil med bensinmotor for ca 25 000 kr. Perfekt som «byggebil», gårdsbil eller pendlebil. Skal du ha en stasjonsvogn med dieselmotor og firehjulstrekk som ikke er for gammel, finnes det ikke noe billigere alternativ enn Kangoo.

Styr unna

Mange av varebilene er ganske hardt og tøft brukt. Om de i tilegg ser stygge ut og mangler servicehistorikk, kan det være lurt å lete videre. Det er mange til salgs.

Sjekk også

Peugeot Partner (1999-2008)

Søsterbilen til Citroën Berlingo har solgt mye som varebil her hjemme, selv om Partner ikke helt har nådd de samme salgstallene som Berlingo. De aller fleste..

Citroën Berlingo (1996-2007)

Skal du ha mest mulig plass for minst mulig penger? Da har Berlingo vært førstevalget for mange – lenge! Dette er en på alle måter ærlig bil som ikke forsøke..

Skoda Roomster (2006-2006)

Etter å ha blitt holdt på fornuftsmatta av VW-sjefene i mange år, fikk Skoda-ingeniørene lov til å boltre seg med Roomster. Onde tunger vil ha det til at den..

Antall visninger