Finn biler og biltester

Citroën Berlingo

Citroën Berlingo

Skal du ha mest mulig plass for minst mulig penger? Da har Berlingo vært førstevalget for mange – lenge! Dette er en på alle måter ærlig bil som ikke forsøker å legge skjul på at den egentlig er en varebil. I den litt mer personbilaktige Multispace-versjonen duger den for mer enn varekjøring. Du må leve med svært enkelt interiør, dårlig støydemping og begrenset komfort, men du kan altså glede deg over å ha MYE plass.
Berlingo var med i 12 år og det skjedde en del finpussing underveis. Men konseptet er det samme hele veien. Vel verdt å sjekke ut hvis lommeboka er slunken.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Knekte forfjærer er en ganske vanlig feil på Berlingo, og bør sjekkes nøye. 1,4-liters bensinmotorer som har gått langt, kan ha defekt topp-pakning. Oljelekkasje fra toppdeksel kan også forekomme. Endeledd, bærekuler og lenkarmer i forstilling, er også ting som bør sjekkes grundig.

+ Pluss

Svært gunstige priser
Plass

- Minus

Noe frynsete kvalitet
Manglende komfort

Beste kjøp

Berlingo Mulitispace med 2,0 HDI-motor og klimaanlegg.

Styr unna

Varebiler som har gått som håndverkerbiler er ofte tøft brukt, det er lurt å styre unna de mest lurvete eksemplarene.

Kjøpt ny av

Ujålete fornuftsmennesker.

Historikk

1996 Lanseres i Europa i annet halvår. Ved lansering har bilen to bensinmotorer (1124 cc med 60 hk og 1360 cc med 75 hk) og to dieselmotorer (1769 cc med 60 hk og 1905 cc med 71 hk). Senere samme år på Paris-utstillingen, presenteres Berlingo Multispace. I Norge lanseres Citroën Berlingo i juli.
1997 Multispace lansert i Norge. Berlingo får elektrisk soltak i kanvas.
1999 Varebilversjonen kommer i salg rett over sommeren 1999. Multispace skyvedør på høyre side for å lette adgangen til baksetene fra februar. Multispace blir tilgjengelig med to forskjellige bensinmotorer (1,4i med 75 hk og 1,8i med 90 hk), samt en dieselmotor (1,9 D med 71 hk).
2000 På bilutstillingene i Madrid og Lisboa presenterer Citroën for første gang en ny versjon av Berlingo med skyvedør både på høyre og venstre side. I tillegg blir dieselmotoren HDi/Common Rail også tilgjengelig for Berlingo. 2,0 HDi (90 hk) blir introdusert i mai. Personbilversjonen med skyvedør på begge sider kommer i salg på det norske markedet rett over sommeren. Varebilene med ekstra skyvedør på venstre side kommer til landet mot slutten av året. Alle personbilversjonene av Berlingo har nå det samme multiplex-systemet.
2001 Ny motor, 1,6i 16V. Modutop kan bestilles som ekstrautstyr til Multispace. Det er et nytt takkonsept som gir 100 l ekstra oppbevaringsplass.
2002 Facelift som omfatter bl.a. ny front med nye hovedlykter og kraftigere støtfangere. Panseret har fått markerte profiler og en mer horisontal form. Endringer også i interiøret, bl.a. nytt dashbord. Diverse modifikasjoner mht. hjuloppheng, bremser og styring. Nytt utstyrstilbud som Modutop og flere komfortpakker.
En utstyrspakke av samme type som på Citroën Xsara Picasso er nå tilgjengelig som standardutstyr på noen av Berlingo-modellene. Cruisekontroll er tilgjengelig på versjoner med motorene 1,6i 16V (110 hk) og 2,0 HDi (90 hk). Og ABS er tilgjengelig på flere versjoner.
Nye Citroën Berlingo personbil blir introdusert på det norske markedet i slutten av november 2002.
2003 Den nye Berlingo varebil blir lansert 9. januar 2003.
2004 I april lanseres en ny versjon: Berlingo XTR, utstyrt med differensialbrems. Hjulopphenget er kraftigere og det er en forsterkning av bilens nedre del ved støtfangerne. Bakkeklaringen er hevet og en solid stålplate beskytter bilens motor, bremsekanaler og drivstofftank. Ved introduksjonen blir XTR tilgjengelig med bensinmotoren 1,6i 16 V som yter 80 kW (110 hk), og litt senere kommer den med motoren 2,0 HDi Common Rail diesel som yter 90 hk.
2005 I august lanseres Berlingo Multispace 1,6 HDi med 90 hk. Erstatter Berlingo Multispace 2,0 HDi 90 hk. Standardutstyr er ABS-bremser, kollisjonspute for fører og passasjer, sentrallås + fjernkontroll, elektriske vindusheiser foran, elektriske og oppvarmede sidespeil, armlener på forsetene, to skyvedører med vinduer.
Multispace 1,6i 90 hk blir også lansert som varebil med det samme standardutstyret som for personbilen.
2006 I juni lanseres Berlingo 4x4 på det norske markedet. Differensialbremsen bak overfører mellom 25 % og 30 % av kraften for å gi hjulene bedre grep. Kan forsterkes til 100 % ved å benytte differensialsperren bak. Girkassen har ekstra lavt førstegir.
4x4 leveres som personbil (Berlingo 1,6 HDi Multispace 4x4). Varebil 4x4 leveres med motoren 2,0 HDi 90 hk, mens Berlingo Multispace varebil leveres med motoren 1,6 HDi.
Berlingo 4x4 blir produsert ved fabrikken til det franske selskapet Dangel.
2008 I juni lanseres ny generasjon av Multispace og varebil.

Sjekk også

Peugeot Partner (1999-2008)

Søsterbilen til Citroën Berlingo har solgt mye som varebil her hjemme, selv om Partner ikke helt har nådd de samme salgstallene som Berlingo. De aller fleste..

Renault Kangoo (1998-2008)

Dette er en ekte Postmann Pat-bil, og da passer det jo også bra at Posten her hjemme har vært en av de største kundene. Kangoo er en liten varebil som også f..

Honda Jazz (2002-2009)

Husker du da Jan Erik løp tvers gjennom en Honda Jazz? Hvis du er tidligere Autofil-seer, gjør du garantert det. Ved å flytte bensintanken fram under forsete..

Siste nytt om Citroën

Antall visninger