Finn biler og biltester

Smart Fortwo

Smart Fortwo

Opp som en løve og ned som en...? Vel, ikke riktig så ille, men sjarmen tapte seg unektelig litt utover i levetiden til den første Smarten.
ForTwo er berømt (og elsket) fordi den kan parkeres på tvers av trange parkeringsluker. Dessuten er den en drøm i smale bygater. Problemet her hjemme er kanskje at vi ikke har så mange byer med trange gater. Dessuten at bil er dyrt. Og skal du klare deg med Smart som eneste bil, må du ha et temmelig begrenset bilbehov.
Den lille bilen byr nemlig på fint lite plass utover de to setene. Interiøret er skuffende lite fleksibelt og på vinterføre er det bakhjulsdrevne bilen en skikkelig utfordring.
Men den har sjarm og den er en real sparebøsse. Derfor: Hvis du klarer deg med en toseters bybil og sjelden skal ha med bagasje, er dette et rimelig alternativ til langt større småbiler. Og etter hvert som nyhetens interesse er borte, har Smart ForTwo hatt et verditap som gjør at du kan finne et pent eksemplar til svært hyggelig pris.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote De første årsmodellene kan bruke en del olje – de går rett og slett tomme og motoren skjærer seg. Dette er dyrt, så husk å peile olja! Det kan være litt vrient å få tak i vinterdekk i riktig dimensjon – i alle fall med pigger. Sjekk ellers at bremsene er i orden, så har du en morsom, liten tass av en bil.

+ Pluss

Perfekt hvis du vil vise miljøengasjement
Liten og lett håndterlig

- Minus

Direkte skummel på vinterføre
Trang og skuffende lite fleksibel

Beste kjøp

ForTwo Coupe i Passion-utgave med dieselmotor i en frisk og kul fargekombinasjon.

Styr unna

De første årsmodellene med lite utstyr, som har gått langt, hatt mange eiere og mangler servicehistorikk.

Sjekk også

Ford Ka (1997-2008)

Utseendet har blitt beskrevet som noe i nærheten av et lite marsvin, og Ka er absolutt noe av det mest spesielle Ford noen gang har sendt ut på markedet. Det..

MINI Mini (2001-2007)

Sjelden har bilverdenen sett et mer vellykket comeback. Mini-eier BMW ga bilen et retrodesign, men under skallet er den langt fra retro. Her viser BMW hvor d..

Hyundai i10 (2009-2009)

Mens det som før kaltes småbiler ofte har strekt seg til fire meters lengde, måler Hyundais minstebarn, i10, bare 3,57 m. Med bredde på 1,60 m trives den rik..

Siste nytt om Smart

Antall visninger