Finn biler og biltester

Subaru Legacy

Subaru Legacy

Legacy har røtter tilbake til sent 80-tall og skaffet seg nesten en egen liten nisje utover 90-tallet. Dette var en av få stasjonsvogner med firehjulstrekk og plass til en hel familie.
Dessuten fikk du en del ganske utradisjonelle løsninger når du kjøpte Subaru. Boksermotor er selvsagt, dessuten rammeløse vinduer og et interiør som brukte usedvanlig lang tid på å komme seg ut av 80-tallet. Men også fine veiegenskaper og et av bransjens beste firehjulstrekksystemer. Kom som både sedan og stasjonsvogn, på bruktmarkedet er sistnevnte overlegent mest attraktiv.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er generelt svært gode biler med lite feil og mangler. Du bør likevel sjekke lenkarmer og stabilisatorstagforinger i både for- og bakstilling, samt bremseskivene både foran og bak. På eldre biler har drivakselmansjettene lett for å ryke. Topp-pakningene kan også en sjelden gang ryke, dette gjelder i all hovedsak på 2,5-liters motoren. På biler med noen år på baken kan det også lekke olje, og da særlig fra simmringen foran på motoren, men også fra simmringen mellom motor og girkasse. Se etter eventuelt rust i hjulbuene både foran og bak, samt i nedkant av dørene.

+ Pluss

Meget bra firehjulstrekksystem
Kvalitet og plass

- Minus

Mangler litt på komfort
Billig og gammeldags interiør

Beste kjøp

En 2002/2003-modell stasjonsvogn med lav kilometerstand gir mye og fin bil for en grei penge.

Styr unna

Mer enn 90 prosent av alle Legacy som er solgt, er stasjonsvogner. Dette gjør 4-dørsbilene noe ukurante. Om den i tillegg har 2,5-liters motor kan det kanskje være grunn til å styre unna…

Sjekk også

Skoda Octavia (1997-2004)

Dette er bilen som for alvor endret Skoda-imaget, og som fikk folk som aldri ville vurdert en Skoda til å tenke nytt. Octavia er basert på plattformen til Go..

Volkswagen Passat (1996-2005)

Dette er bilen som for alvor løftet VW et solid hakk opp i status. Det elegante interiøret med superpresise skjøter og overganger, høykvalitets materialer og..

Audi A4 (1995-2001)

Den erstattet 80, og la grunnlaget for utrolig sterk Audi-framgang i mellomklassen andre halvdel av 90-tallet. A4 gjorde at Audi for alvor kunne konkurrere m..

Siste nytt om Subaru

Antall visninger