Finn biler og biltester

Subaru Outback

Subaru Outback

Subaru var pionerer i det som etter hvert skulle bli en egen liten nisje: litt oppjekkete stasjonsvogner med firehjulstrekk. Både Audi og Volvo kom snart etter, men lenge var Subaru alene med sin Outback.
I starten het den Legacy Outback – før Subaru bestemte seg for å markedsføre den som en egen modell. Til forskjell fra Legacy fikk du Outback kun som stasjonsvogn her hjemme. Digre plastpaneler på sidene og under støtfangerne er et velkjent triks i dette segmentet. Dessuten er bakkeklaringen litt høyere. I praksis gjør det ikke store forskjeller, men imagemessig er Outback klart kulere enn standard Legacy. 2,5-literen på 150 hester er ikke noe råskinn. Mer sterk enn kjapp. Mange ble registrert som varebiler på grønne skilter, nå har de fleste fått bakseter innabords.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Outback er som alle andre Subaruer gode og driftssikre biler. I de aller fleste Outback i Norge er det 2,5-liters motor (det finnes noen få med 3,0-liter). Problemet med disse motorene er topp-pakningene som har lett for å ryke. Dette er en relativt omfattende reparasjon og må derfor sjekkes nøye. Sjekk også at registerreima er «fersk»! Ellers bør stabilisatorstagforinger, lenkarmer og bremseskivene sjekkes. Og som på alle andre Subaruer: Sjekk drivakselmansjettene.

+ Pluss

En real sliter
Mer firehjulstrekker trenger du neppe

- Minus

Ble godt frakjørt mot slutten av 90-tallet
Manglende kvalitetsfølelse i interiøret

Beste kjøp

Bilene fikk en facelift i 1999, så vi velger en som er nyere enn det, og i Q-utstyrsvariant. Da får du med skinninteriør, cruise control og soltak på kjøpet. Hjelper på et litt trist interiør!

Styr unna

Dårlig vedlikeholdte eksemplarer med høy kilometerstand og som ikke har servicehistorikk.

Sjekk også

Volkswagen Passat (1996-2005)

Dette er bilen som for alvor løftet VW et solid hakk opp i status. Det elegante interiøret med superpresise skjøter og overganger, høykvalitets materialer og..

Volvo V70 (1997-2000)

En Volvo-modell som bare varte i fem år? Vel, det gikk ikke lenger tid fra 850 ble lansert og til den ble erstattet av S/V70, men til gjengjeld er dette en f..

Skoda Octavia (1997-2004)

Dette er bilen som for alvor endret Skoda-imaget, og som fikk folk som aldri ville vurdert en Skoda til å tenke nytt. Octavia er basert på plattformen til Go..

Siste nytt om Subaru

Antall visninger