Finn biler og biltester

Suzuki Baleno

Suzuki Baleno

Selve «Folkebilen» og et strålende bevis på at det går an å markedsføre seg til et salg som langt, langt overgår det en bilmodell egentlig har potensial til.
Den norske Suzuki-importøren gjorde en kjempejobb med Baleno. Det som i tillegg dro mange kjøpere var kombinasjonen stasjonsvogn og firehjulstrekk, til en hyggelig pris.
Du fikk Baleno også som kombi og sedan (den var trist, den!), men det var stasjonsvogna som tok det aller meste av salget. Plassmessig litt klasseløs. Større enn de fleste stasjonsvognene i Golf-segmentet, men fortsatt et godt hakk under Passat/Mondeo. Overhodet ingen kjøreopplevelse og seter/interiør kunne like gjerne vært fra 1985.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Suzuki Baleno er i utgangspunktet en bra bil teknisk sett, men de første begynner å bli gamle – hvilket også speiles i prisen. Teknisk sett kan alt skje, når som helst. Du bør sjekke foringer til stag i bakstillingen, dette er dyrt å bytte og medfører mye jobb. Viskosekobling til 4wd-systemet er en annen vesentlig feil som må sjekkes nøye. Bremsepumpene bak har lett for å lekke. Hvis motoren fusker og går urent kan det være feil på pluggkabler eller coil.

+ Pluss

Mange biler på markedet = gunstige priser
Stasjonsvogn og firehjulstrekk

- Minus

Det skorter på kvalitetsfølelse
En særdeles ordinær bil

Beste kjøp

Så ny som mulig, og selvfølgelig stasjonsvogn med firehjulstrekk. Over 100 000 kr skal du ikke betale for en Baleno.

Styr unna

Biler med tohjulstrekk, spesielt 3- og 4-dørsutgavene

Sjekk også

Subaru Impreza (1993-2001)

Året var 1993, en ung og lovende Petter Solberg kjørte bakkeløp med Ford Escort hjemme i Norge – og den japanske bilfabrikken Subaru hadde bestemt seg for å ..

Volkswagen Golf (1998-2003)

Fjerde generasjon Golf markerer et vannskille i denne modellens historie. Her tok VW et stort skritt i upmarket-retning, og lanserte en bil som både så ut og..

Skoda Octavia (1997-2004)

Dette er bilen som for alvor endret Skoda-imaget, og som fikk folk som aldri ville vurdert en Skoda til å tenke nytt. Octavia er basert på plattformen til Go..

Siste nytt om Suzuki

Antall visninger