Finn biler og biltester

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

Fjerde generasjon Polo strekker seg til 3,90 m, og er dermed lenger enn første generasjon Golf. Igjen ble den en favoritt blant småbilkjøperne. Holder du deg unna de billigste versjonene, gir denne Poloen nesten storbilfølelse bak rattet. Bilen føles kompakt og svært godt sammenskrudd, selv om kvaliteten ikke alltid har stått helt i forhold til dette.
Fortsatt 3- og 5-dørs kombi. 5-dørsvarianten er helt klart den mest kurante i daglig bruk og holder seg også langt bedre i bruktverdi. Utstyrsvariantene følger det som nå var vanlig VW-system: Comfortline, Trendline og Highline. Mange valgte også rikelig i den lange lista over ekstrautstyr. Du kan derfor finne svært påkostede Poloer på bruktmarkedet.
Designet er langt på vei en videreføring av forgjengeren. Fronten er det som skiller seg mest ut. Her valgte man en løsning med fire separate, runde lykter – det samme som på mini-bilen Lupo.
VW rullet ut en rekke motoralternativer. Mest vanlig er 1,2 (snau) eller 1,4 bensin. Endelig fikk Polo også moderne dieselmotorer. 1,9-liters TDI med 100 hester gir skikkelig skyv i denne bilen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Mange Poloer går mye på småkjøring, og da er det ekstra viktig med oljeskift. Hvis ikke kan det dannes kondens i veivhusventilasjonen, som da fryser. Resultatet av dette kan bli plutselig oljetap og dertil motorhavari som verste konsekvens. På noen få biler med 1,4-liters bensinmotor kan det også være skjørtebank (hul bankelyd ved kaldstart), og dette er dyrt å reparere! Sjekk også hjullagre og fjærbeinslagere foran.

+ Pluss

Høy kvalitetsfølelse
En av de største småbilene

- Minus

Styr unna biler uten klimaanlegg, de er tungsolgte.
1,2-literen er i minste laget for denne bilen

Beste kjøp

5-dørs i Highline-utstyrsvariant med 1,4-liters TDI-motor (diesel) på 80 hk.

Styr unna

3-dørs i Firstline-utgave med 1,2-liters bensinmotor på 55 hk. Denne modellen har heller ikke ABS-bremser.

Sjekk også

Ford Fiesta (2002-2008)

En helt ny Fiesta – og den kom virkelig ikke for tidlig! Her tok Ford et solid skritt i moderne retning og lanserte en bil som gikk langt utenpå forgjengeren..

Skoda Fabia (2000-2007)

Skal det først være fornuftig bil til en rimelig penge, er Skoda Fabia absolutt verdt å vurdere. Bygget på samme plattform som VW Polo IV og Seat Ibiza, men ..

Toyota Yaris (1999-2005)

En av bilverdenens største revolusjoner fant sted da Toyota erstattet nitriste Starlet med Yaris. En sexy småbil fra Toyota? Jo da, det var mulig! Bilen fikk..

Siste nytt om Volkswagen

Antall visninger