Finn biler og biltester

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

VWs første ordentlige SUV er et samarbeidsprosjekt med Porsche, og søstermodellen er ikke ukjente Cayenne. Med lengde på 4,75 m tilhører Touareg klassen av store SUV-er. Den innvendige plassen er likevel ikke spesielt imponerende, og dette er bare en femseter.
Kjøreegenskapene er klart mindre sporty enn på Cayenne. Til gjengjeld er Touareg svært komfortabel. Dette er også en imponerende terrengbil. Her har VW tatt i skikkelig og gitt den egenskaper få av kjøperne noen gang kommer til å utnytte hundre prosent. Luftfjæring er tilleggsutstyr løfter bokstavelig talt bilen flere hakk ekstra. Smart å se etter biler med dette hvis du skal kjøpe brukt.
Interiøret er karakteristisk VW, med fokus på rent, elegant design og eksklusive materialer. Her er det lett å trives bak rattet. Motorutvalget er også stort og toppes av noen skikkelige kraftverk. Touareg solgte bra i starten, men så dabbet det av. Stort verditap gjør at du nå kan få pent brukt Touareg til en svært hyggelig penge.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Touareg er den av VW-modellene som oftest kommer med på lista over bilene med minst feil, og modellen var med og snudde den litt negative trenden VW var inne i for noen år siden. Det er altså en bra bil! Men det er likevel et par punkter du bør sjekke før du kjøper denne brukt – særlig kjølevannslekkasje fra vannpumpe og oljelekkasje fra oljekjøler.

+ Pluss

Terrengegenskaper
Komfort og kvalitetsfølelse

- Minus

Mangler fleksible interiørløsninger
Stor bil – men ikke så stor innvendig

Beste kjøp

Vi vurderer Touareg med 2,5-liters TDI-motor som det mest fornuftige kjøpet. På biler i dette segmentet er det kun full utstyrspakke som gjelder.

Styr unna

4,2-liters V8-bensinmotor og 310 hk er ikke noe spesielt smart valg. Hopper du i tillegg på et eksemplar ribbet for utstyr, har du virkelig lagt egget.

Sjekk også

Volvo XC90 (2003-2003)

Volvos debut i SUV-markedet var en stor suksess fra første stund. Det store sjakktrekket var muligheten for sju seter – de to bakerste foldes flatt ned i gul..

Land Rover Freelander (2006-2009)

Land Rover gikk grundig til verket da de etter ni år skulle erstatte første generasjon Freelander. De begynte rett og slett helt på nytt. Og etter alle probl..

Porsche Cayenne (2002-2002)

SUV fra Porsche? Puristene grøsset, men kjøperne stilte seg i kø! Porsche gikk i kompaniskap med VW om utviklingen, fikk dem til å ta store deler av regninge..

Siste nytt om Volkswagen

Antall visninger