Finn biler og biltester

Volvo C70

Volvo C70

Verden hadde aldri sett maken til Volvo da C70 debuterte på bilutstillingen i Paris i 1996. Borte var det firkantete boksdesignet – her var det runde og elegante linjer overalt. På mange måter en forsmak på det som skulle komme fra Volvo. Og C70 ble raskt en suksess.
Du får den i to versjoner: coupe eller cabriolet. Hvem som er lekrest er en smakssak, men med taket nede er cabrioleten et usedvanlig vellykket eksemplar av arten. Hekken har klare Jaguar-assosiasjoner, og det er neppe helt tilfeldig.
Volvo hadde ikke midler til å utvikle bilen helt fra bunnen, så her er det mye 850-teknikk under skallet. Du kjenner det også igjen i interiøret. Men bortsett fra litt gammeldags design ser det fortsatt lekkert ut. Skinn og treverkfaktoren er høy.
Cabrioleten har plass til fire voksne og brukbart med bagasje. Her er det helelektrisk tak og i kjent Volvo-stil er det ikke leflet med sikkerheten. Du finner neppe noen cabrioleter fra denne tiden som matcher Volvoen på passiv sikkerhet. Kjøreegenskapene er imidlertid ikke like imponerende. Du kan glemme sportsbilfølelse. Her kjennes 850-røttene godt – i kombinasjon med et chassis som flekser så mye at du aldri er i tvil om at du kjører cabriolet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote En elegant og spesiell Volvo. Den vanligste feilen er slakk i endeledd og lenkarmer – som på de andre bilene i Volvo-familien. Dette er en gjenganger, selv på biler med lav kilometerstand. Bremseskivene og særlig de bak, er en annen vanlig feil som du bør sjekke nøye. Feil med sentrallåsen kan også forekomme. På noen biler har det vært oljelekkasje mellom motor og girkasse. Dette kan bli dyrt, da motoren ofte må tas ut for reparasjon.

+ Pluss

Solid motorisering
Nydelig cabriolet

- Minus

Helt middels å kjøre
Coupeen har et grusomt verditap

Beste kjøp

En C70 cabriolet. Kanskje i en lekker, mørk farge og med lyst skinninteriør? Pen bil med mye utstyr er et must!

Styr unna

Biler som ikke er pent holdt og biler uten skinninteriør og automatgir. Coupemodellen er i praksis en Volvo 850 med to dører.

Kjøpt ny av

De drømte om Jaguar, men hadde ikke råd/mot til å leve ut drømmen. C70 ser nesten like bra ut og kostet betydelig mindre.

Sjekk også

Saab 900/9-3 (1993-2002)

Dette er den første Saaben som ble utviklet etter at GM tok over. Bilen er basert på Opel Vectra fra samme tid, noe som ga Saab-ingeniørene adskillige utford..

Mercedes-Benz CLK (1997-2002)

Dette er coupe- og cabrioletutgaven av Mercedes’ velkjente C-klasse og er basert på bilen som første gang kom på markedet i 1993. Først ut cabriolet. Så fulg..

Chrysler Stratus (1995-2000)

Chrysler fikk mye skryt for sitt cab forward-design, med frontruta trukket langt framover. Hjemme i USA ble den ikke regnet som noen storbil, men på det euro..

Antall visninger