Finn biler og biltester

Chrysler Stratus

Chrysler Stratus

Chrysler fikk mye skryt for sitt cab forward-design, med frontruta trukket langt framover. Hjemme i USA ble den ikke regnet som noen storbil, men på det europeiske markedet yppet den seg mot de fleste på plass.
Prisene var heller ikke gærne, i alle fall så lenge du holdt deg til 2-literen. 2,5-liters V6 var både sterkere og morsommere, men kostet mer.
Til å være amerikaner er ikke Stratus noen utstyrsbombe i standardutgaven. Men går du opp til LX, får du skinnseter og det aller meste elektrisk.
Kabrioleten var populær et par årganger, og det er bra med eksemplarer til salgs. Dette er en av de største fireseters cabene på markedet. Som på sedanen er kjøreegenskapene absolutt ikke noe å skryte av. Her er det fokus på komfortabel cruising.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Vær oppmerksom på at mange biler er 1996-modeller selv om de er registrert første gang flere år senere. Dette er «overliggere» som ble stående igjen på havna, da det ble tatt inn langt flere biler enn man klarte å selge. Det er også en del ting man bør sjekke nøye før man kjøper Stratus. For eksempel om det er olje i kjølevannet – noe som tyder på defekt topp-pakning. Slakk i endeledd og bærekuler er en annen vanlig feil. Løs innmat i katalysator er vanlig og gir mangel på EU-kontroll. Bremseskiver og bremserør bør sjekkes for rust.

+ Pluss

Mye plass for lite penger
Friskt design som fortsatt ser brukbart moderne ut

- Minus

Ikke noen utpreget kvalitetsbil
Temmelig slappe kjøreegenskaper

Beste kjøp

Et velholdt og pent eksemplar med skinninteriør og automatgir.

Styr unna

De eldste bilene (som altså kan utgis for å være nyere enn de er) med stoffinteriør, uten klimaanlegg, som har gått langt, med mange eiere. Da ligger det an til trøbbel!

Kjøpt ny av

"Mye bil for penga"-folket. Og en og annen amcar-entusiast med behov for fornuftig familiebil.

Sjekk også

Saab 9000 (1986-1998)

Som en av verdens minste bilprodusenter, hadde Saab begrensete midler til å utvikle nye modeller. 9000 ble derfor til med mye italiensk hjelp. Søstermodellen..

Volvo 850 (1992-1997)

Det var ikke akkurat små sko (eller kanskje hjulspor er mer riktig?) 850 skulle fylle da den ble lansert i 1992. Den suksessrike 240-serien hadde hengt med s..

Peugeot 406 (1996-2004)

En av de store folkebilene fra midten av 90-tallet og utover, og en modell som virkelig skaffet de norske Peugeot-forhandlerne mange kunder. Stasjonsvogna tr..

Siste nytt om Chrysler

Antall visninger