God, rimelig førstegangsbil

spurt 2019-07-08 19:01:55 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg er nyutdannet og ser at jeg nok snart må kjøpe meg min første bil, for i mitt yrke er jeg de fleste plasser i Norge avhengig av å ha bil for å komme meg rundt, selv om jeg gjerne skulle vurdert andre alternativer enn å eie bilen.

Jeg har veldig lite greie på bil og bilhold og vil helst bruke så lite som mulig på dette. I sommervikariater har jeg blant annet brukt Volkswagen og Toyota Yaris med automatgir både hybrid og vanlig, og likte spesielt Yaris veldig godt. Av litt mer bilkyndige venner har jeg fått anbefalt både Toyota, Ford, Audi, Kia og Volkswagen.

Viktig for meg er at bilen jeg går for helst er rimelig i drift, slitesterk og er grei og rimelig å vedlikeholde, at den har fokus på sikkerhet og generelt at den fungerer godt på norske veier, da jeg er avhengig av den både sommer og vinter på ulike veier. At bilen er enkel å bruke er også et stort pluss for en som ikke er superpraktisk eller teknisk og miljøhensyn burde jeg vel også tenke litt på.

Jeg vurderer å kjøpe brukt fra forhandler, men er veldig usikker på hva slags bil og merke jeg burde se etter og hva slags type bil; bensin, diesel eller hybrid, firehjulstrekk eller forhjulstrekk, automatgir eller manuelt,

Finnes det noen gode modeller og muligheter som jeg burde vurdere? Og finnes det i det hele tatt noen muligheter for å finne bra bruktbiler som kan gi meg en rimelig, sikker bil egnet for norske forhold?

Vennlig hilsen, Jo

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett