0

Hastighet tilhenger i Europa

spurt 2021-07-07 20:41:12 +0100

anonym bruker

Anonym

Gjelder de samme hastighetsreglene for tilhenger uten brems i Europa som i Norge?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-08 21:41:26 +0100

Nja - det er forskjeller fra land til land, men generelt er henger uten brems noe de enkelte lands veimyndigheter betrakter som noe styggeskap! Nå sier du ikke noe om hverken aktuell totalvekt for den hengeren du har i tankene eller hvilke land du planlegger å kjøre i, men generelt bør du legge til grunn at høyeste tillatte hastighet for bil med det være seg tilhenger eller campingvogn uten brems er 60 km/t. Spesielt viktig er det å passe på dette i Sverige: der er bøtenivået heftig om du blir tatt i å kjøre for fort med slep uten brems! I tillegg sitter førerkortet løst, det har mange "norrbaggar" fått erfare opp gjennom årene!

Bakgrunnen for at man har et strengt regelverk er at hengere uten brems utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko, spesielt på veiene i land med et høyere tempo i trafikken generelt enn det vi har i Norge. Ja, det er korrekt at hengere MED brems har høyere tillatt hastighet i enkelte EU-land enn her hjemme, men det forutsetter at hengerene er konstruert og godkjent for "tempo 100". Den generell fartsgrensen for en henger - igjen MED brems - som IKKE er godkjent for dette - er som i Norge 80 km/t - uten unntak - uansett hva fartsgrensa forøvrig måtte være. Og nei, den særnorske regelen der tilhengere UTEN brems med aktuell totalvekt under 300 kilo kan kjøre i inntil 80 km/t er og blir nettopp det: et særnorsk fenomen. Rett nok hadde man bla i Danmark noe man kalte "bagasjehengere" med et eget regelverk for 30-40 år siden, men disse hadde omtrent samme size og vekt som det vi ser bak tråsykler i dag....det er noen tiår siden jeg sist så en sånn! Om hengeren din har aktuell totalvekt under 300 kilo kan du mao uansett IKKE påberope deg at du er "norsk" med "norsk" henger og således har ein særleg rett til å kjøre i 80 km/t også utenfor Norge!

Vær ellers klar over at Tyskland har innført selvstendig ansvarsforsikring for tilhenger og campingvogn. Du må mao ha med grønt kort for BÅDE bil og henger om du skal til Tyskland.

NAF har forøvrig mange nyttige tips for de enkelte land HER: https://www.naf.no/tips-og-rad/bilfer...

Merk deg imidlertid at NAF later som om Den Russiske Føderasjon IKKE er en "del av Europa", dette er piss, men sånn er det i vesten...sier ikke mer! Jeg nevner dette fordi jeg har kjørt ut og inn til RF i mer enn 20 år, det er et helt herlig land å kjøre i, dog har jeg IKKE med henger!!! Dertil er tempoet på den russiske landeveien for heftig! Ike har jeg behov for henger der borte heller!

The Bottom Line er at du bør unngå å drasse på en henger uten slep utenfor Norges grenser. Det gir deg ikke annet enn trøbbel, og selv om du nok kan driste deg til å kjøre i 80 km/t uten å pådra deg altfor mange bøter, sånne hengere har ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger