TV 2 Play
Min konto
0

vinterdekk

spurt 2021-12-02 08:08:01 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Har kjøpt en 2020 Corolla GR Sport og forhandler sier at jeg får med nye Yokohama iG60 piggfrie vinterdekk. Han sier de er meget bra, men jeg finner ikke de på noen tester. Er det ok dekk?

Mvh Dag

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-12-02 09:56:42 +0200

Det enkle svaret er et rungende nei....asiatiske "vinterdekk" holder ikke mål for norske vinterforhold. Ja, opp gjennom åra har man glimtet til med bla piggfrie dekk, Bridgestone "Blizzard" med mikroporer og Toyos dekk med opphakka nøtteskall fungerte faktisk ganske bra på is, vel og merke de første par vinterne, og først og fremst på is - den skal de ha! Men som vi vet, i Japan har man vinter på den nordligste øya ålright, men man tenker også litt annerledes: stikkord moderate hastigheter. Ja, jeg ble selv positivt overrasket av Toyos piggfrie på tidlig 90-tall, og når jeg har vært innom asiatiske "vinterdekk" bla på arbeidsgivers tjenestebiler i dann og vann, har jeg jo kommet helskinnet både frem og tilbake.

Men den korte versjonen er altså at man må tilpasse farta etter dekka og forholdene, selv om ovenfornevnte "superdekk" har gode egenskaper på isdekt vei, er de ikke på høyde med de beste nordiske vinterdekka på is, og på såvel slapseføre som snøføre i alle varianter over temaet, faller de totalt gjennom. Noe variasjon fra fabrikant til fabrikant, f.ex "Blizzak" skiller seg ut, men be advised, det er kun en sesong eller to, så er porene borte-vekk, da har du aber pløtzlich et "vinterdekk" som vel ligger nær opp til det vi kaller "kontinentale" vinterdekk, altså dekk som rett og slett ikke egner seg for norske vinterfohold. Nå skal man ikke se seg blind på tester, du er selv ekspert på ditt eget kjøremønster, dine egne behov. Nå sier du jo ikke noe om hvor du bor, kanhende du bor i Spania om vinteren og på sørlandet om sommeren, da kan du helt sikkert klare deg godt med det jeg noe kynisk sett ville omtalt som "Yokohama sklidekk" :-)

Og ja, google er din beste venn, det finnes tester der ute, f.ex ETTERFØLGENDE, men be advised, dette er en test i et land med litt andre premisser enn det vi har her hjemme! Og igjen: vær ops på at alle tester er subjektive - og i stor grad påvirket av sponsing og annonseinntekter! Det gjenspeiles bla i måten man SKALERER premissene og diagrammene på! F.ex vil selv små forskjeller i tiden man bruker på en sirkelkjøring på is eller snø i relativt lave hastigheter med liten diameter på sirkelen kunne utgjøre en svært markant forskjell ved vanlig landeveiskjøring, ja jeg vil si at et sekund forskjell på en slik sirkel sier at her er forskjellen så stor at det betyr "grei og sikker kurvekjøring" med det beste dekket og rett i grøfta med det dårligste. Ellers mener jeg at det er irrelevant å legge stor vekt på f.ex bremselengde på våt hhv tørr vei, på vinterføre skal man unansett kjøre som om det kan være is i skyggepartiet i neste sving. Det er rett og slett meget viktigere at dekket virkelig leverer når du trenger det - les når snøen laver ned eller du møter klonk vei-is på dine x mil på vei til jobb neste morgen! HER er ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-12-04 16:19:10 +0200

Yokohama er ingen liten dekk levrandør og lager ihertfall gode sommerdekk. Uansett hvis du ønsker Nordiske dekk så når de nok ikke helt opp. Jeg har Yokohama Geolander på min Land Rover Discovery 4 og de funker faktisk overaskende bra men på min Discovery 3 valgte jeg Good Year piggfrie som de seneste 2 årenehar ligget i toppen av tester. Rådet til Dag er hvis du synes de fungerer ja så gjør de jo det, men er det som å kjøre kjelke på snøføre så foralldel revurder.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-04-10 23:54:13 +0200

Prices offered by our website are cheap as compared to any other game account selling website. clash of clans accounts

gta 5 modded accounts

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-03-24 10:07:54 +0200

You will be the owner of a chain of supermarkets when participating in the monkey mart game. This is a business management game that helps you to have a supermarket system as you desire.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar