TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Alfa Romeo 159

Alfa Romeo 159

Alfa har ikke vært altfor bortskjemt med suksesser og nøt derfor oppturen med 156 lenge. På slutten ble den gammel og frakjørt og 159 kom ikke det minste for tidlig.
Alfa-ingeniørene hadde imidlertid ikke hvilt på noen laurbær. Med 159 tok de mange skritt videre. Den vokste seg adskillig større enn forgjengeren, hele 23 cm i lengden og åtte i bredden. Dessuten ble den adskillig tyngre. Det gjør kjøreegenskapene litt mindre lekne enn på 156, men til gjengjeld føles 159 som en langt mer påkostet bil. Her spiller også et behagelig støynivå inn; dette er en de stilleste guttene i klassen.
Som før finnes den både i sedan og stasjonsvogn, sistnevnte også i en offroad-inspirert versjon kalt Q4. Et bra knippe motorer å velge mellom. De minste mangler litt godfølelse (og lyd!), men særlig 1,9-liters diesel er et fornuftig valg. Dette er en velkjent sak som deles med flere andre bilmodeller. Alfa drømte om å utfordre Audi A4 på kvalitetsfølelse og BMW 3-serie på kjøreegenskaper. Du skal være ganske stor Alfa-fan for å mene at de helt klarte det, og 159 har heller ikke klart å oppnå de salgstallene fabrikken håpet på.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Nesten alle 159-er som er solgt i Norge har dieselmotorer. Det finnes også en del biler som er bruktimportert. Det kan være verdt å tenke over at disse ikke har samme garanti som «norske» biler. Før du kjøper en 159, bør du sjekke etter oljelekkasje fra turboen. Sjekk også etter slakk med påfølgende lekkasje fra tannstangstyringa, og at motor er oppgradert med nyeste software. Sistnevnte har så langt vært garantijobber på «norske» biler. Vær også klar over at frontruta på 159 kan løsne i overkant og gi vindsus.

Hva skal du betale


+ Pluss

Et godt alternativ til tysk status
Sjarm og særpreg

- Minus

Hardt kjørte biler blir fort litt lurvete
Fortsatt et stykke å gå i forhold til premium-konkurrentene

Beste kjøp

En velutstyrt Sportwagen (stasjonsvogn) med 150 hk dieselmotor.

Styr unna

Ingen spesielle, men tenk deg om før du kjøper en som er bruktimportert. Det kan også være at 4-dørs med bensinmotor oppleves som litt ukurante.

Kjøpt ny av

Designopptatte folk med sans for alternativ status - her blir BMW 3-serie og Audi A4 altfor vanlig.

Sjekk også

Audi A4 (2004-2008)

Hvorvidt dette er en helt ny bil eller bare en større facelift, er et definisjonsspørsmål. Vi heller mot det siste alternativet, men Audi gjorde en ganske om..

BMW 3-Serie (2005-2009)

3-serien tok et godt skritt oppover med denne generasjonen, både i størrelse og ikke minst i eksklusivitet. For første gang var ikke dette lenger BMWs innste..

Jaguar S-Type (1999-2008)

Navnet er ærverdig, men S-Type har aldri vært i nærheten av å leve opp til sine stolte aner. Under eierskap av Ford fikk Jaguar begrensede ressurser til å ut..

Siste nytt om Alfa Romeo