TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

BMW 3-Serie

BMW 3-Serie

3-serien tok et godt skritt oppover med denne generasjonen, både i størrelse og ikke minst i eksklusivitet. For første gang var ikke dette lenger BMWs innstegsmodell. 1-serien som ble lansert i 2004 tar seg av den jobben. Dermed kunne 3-eren gå upmarket og få mer påkostete løsninger helt fra de rimeligste utgavene.
Med stadig tøffere konkurranse rundt seg, utviklet BMW en helt ny bil, selv om designet ikke skiller seg vesentlig fra forgjengeren. Litt kraftigere og mer muskuløst, samtidig som likhetene med resten av familien ble ytterligere understreket. Lengden økte med fem centimeter og bredden med hele åtte. Dermed vokste den seg et godt hakk nærmere storebror 5-serie.
Understell og hjuloppheng fikk nye og avanserte løsninger og kjøreegenskapene er helt i toppklasse. De minste bensinmotorene gjør en klart godkjent jobb, men det må sekser til før det virkelig blir moro. BMWs satsing på diesel gir seg utslag i sterke, fleksible og nøysomme motorer. Dieselandelen er da også høy på bruktmarkedet.
Her er det ikke bare mange motorer å velge mellom, og du får også en tankejobb på hvilken modell du skal velge: sedan, stasjonsvogn eller coupe/kabriolet. Sistnevnte er første ståltak-kabriolet for 3-seriens del og gjør dermed jobben for to tidligere modeller: coupe og kabriolet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Problemet er heldigvis mye mindre enn tidligere – det skal ikke så mye til – men det er fortsatt på noen biler litt problemer med slakke og ulyd fra endeledd, stabilisatorstagforinger og i noen få tilfeller støtdempere foran. Lekkasje fra servostyringen er en gjenganger og bør sjekkes ekstra nøye. Ellers bør bremseskivene kontrolleres. På noen få stasjonsvogner kan det være rust i falsen rundt bakluka.

+ Pluss

Nydelige kjøreegenskaper
Større og enda mer eksklusiv

- Minus

Trangt baksete i forhold til bilstørrelsen
Motor og litt utstyr = dyrt!

Beste kjøp

Vi vurderer en 318 med 136 hk dieselmotor som beste kjøp. Selvfølgelig som stasjonsvogn. Det er også smart å velge en litt godt utstyrt variant, da disse er mye mer lettsolgte når du skal kvitte deg med den.

Styr unna

Dårlig utstyrte biler, som i tillegg er firedørs. Vær også obs på at veldig mange er bruktimportert, særlig gjelder dette dieselbilene.

Sjekk også

Saab 9-3 (2003-2003)

Ti år er lenge for en bilmodell, og 9-3 slet hardt med å holde tritt med konkurrentene mot slutten. Nye 9-3 var derfor en svært etterlengtet modell for Saab...

Audi A4 (2004-2008)

Hvorvidt dette er en helt ny bil eller bare en større facelift, er et definisjonsspørsmål. Vi heller mot det siste alternativet, men Audi gjorde en ganske om..

Alfa Romeo 159 (2005-2010)

Alfa har ikke vært altfor bortskjemt med suksesser og nøt derfor oppturen med 156 lenge. På slutten ble den gammel og frakjørt og 159 kom ikke det minste for..

Siste nytt om BMW