TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Audi A4

Audi A4

Hvorvidt dette er en helt ny bil eller bare en større facelift, er et definisjonsspørsmål. Vi heller mot det siste alternativet, men Audi gjorde en ganske omfattende oppussing av sin mellomklasse-suksess i 2005.
Utvendig ser du det først og fremst i den digre, gapende grillen som går helt ned over støtfangeren og spoileren. Baklyktene er også blitt større og har en karakteristisk knekk. Sedan og Avant fikk disse endringene først, det tok en stund før også cabrioleten ble ”pusset opp”. Denne fikk en ny innstegsmodell, 2,0 TDI.
Audi la vekt på at denne A4-versjonen skulle være mer sporty og involverende å kjøre. De puttet derfor store ressurser i å forbedre særlig styring og understell. Motormessig er spranget enormt fra 1,6 bensin til 4,2-liters V8 som vi finner på RS4. Fortsatt klasseledende på interiør - og med muligheter for å velge ekstrautstyr til mange hundre tusen kroner.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Her er det stort sett bare slitedeler som bremseskiver og forstilling, som må sjekkes. En god del biler er bruktimportert. Vær klar over at da gjelder ikke norsk kjøpslov med fem års reklamasjonsrett. Fabrikkgarantien gjelder for det landet bilen er importert fra, og ikke alle land har tre års garanti slik vi har i Norge. Dette er viktige faktorer som er vel verdt å tenke over før du kjøper importbil.

+ Pluss

Designvinner, både utenpå og inni
Mest velkjørende A4 til nå

- Minus

Hyggelige startpriser, men svært kostbart ekstrautstyr
Å kalle den helt ny modell er en liten innersving

Beste kjøp

En velutstyrt stasjonsvogn med 2-liter TDI-motor på 140 hk – gjerne i S-line variant – er etter vår mening et godt valg.

Styr unna

3,2 V6 bensin i sedanutgave kan lett framstå som litt ukurant. Biler med 1,6-liter er heller ikke spesielt ettertraktet på bruktmarkedet.

Kjøpt ny av

Status-søkende familier uten det helt ekstreme plassbehovet.

Sjekk også

BMW 3-Serie (2005-2009)

3-serien tok et godt skritt oppover med denne generasjonen, både i størrelse og ikke minst i eksklusivitet. For første gang var ikke dette lenger BMWs innste..

Alfa Romeo 159 (2005-2010)

Alfa har ikke vært altfor bortskjemt med suksesser og nøt derfor oppturen med 156 lenge. På slutten ble den gammel og frakjørt og 159 kom ikke det minste for..

Mercedes-Benz C-klasse (2001-2007)

Konkurransen i statussegmentet dro seg skikkelig til på slutten av 90-tallet, og det hjalp heller ikke at biler som VW Passat og Ford Mondeo begynte å yppe s..

Siste nytt om Audi