Finn biler og biltester

Jaguar S-Type

Jaguar S-Type

Navnet er ærverdig, men S-Type har aldri vært i nærheten av å leve opp til sine stolte aner. Under eierskap av Ford fikk Jaguar begrensede ressurser til å utvikle nye modeller – og S-Type måtte dele plattform med en amerikansk Lincoln.
Det ga en del merkelige utslag, blant annet at bilen tross store ytre mål er overraskende trang inni. Utseendet er konservativt og ganske tungt. Det tradisjonelle preget fortsetter inni. Her er det sobert – med skinn og mye treverk.
Jaguar-ingeniørene har gode tradisjoner med å gjøre det beste ut av ting. De finpusset derfor mye på S-Type opp gjennom livsløpet og fortjener ros for det de fikk til både på komfort og kjøreegenskaper. Utseendet gjør at mange avskriver S-Type som en bil bare for pipe og tøfler-generasjonen – det er langt fra fortjent.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Bærekulene er ett av veldig få svake punkter på S-Type. Dersom disse er defekte, må du bytte komplette bærearmer. På de tidligste modellene var det også enkelte problemer med automatgirkassene. Dette er nok stort sett fikset opp på garantien, men ta likevel en sjekk. Rister det ved nedbremsing, er det sannsynligvis kast i bremseskivene.

+ Pluss

Sprekere kjøreegenskaper enn utseendet skulle tilsi
Klassisk design

- Minus

Overraskende lite plass
Preget av mange kompromisser

Beste kjøp

2,7-liter V6 diesel med 206 hk.

Styr unna

Biler med manuelt gir som mangler memory pack og traction control.

Kjøpt ny av

Pipe, tøfler og en gintonic foran peisen før middagen.

Sjekk også

Peugeot 607 (2000-2009)

De franske bilprodusentene har lenge slitt med å få til storbiler, og 607 har dessverre føyd seg inn i rekken over ikke spesielt vellykkede biler. Ambisjonen..

Volvo S80 (1998-2007)

Etter mange år med gammeldags teknikk (og bakhjulstrekk), markerte S80 en liten revolusjon for Volvo i storbilklassen. Dette ble også for alvor et brudd med ..

Mercedes-Benz E-klasse (1995-2002)

Det var ikke småtterier som skulle følges opp da E-klassen ble ny på midten av 90-tallet. Forgjengeren hadde en nesten unik posisjon i markedet. Elsket av ku..

Siste nytt om Jaguar

Antall visninger