Finn biler og biltester

Volvo S80

Volvo S80

Etter mange år med gammeldags teknikk (og bakhjulstrekk), markerte S80 en liten revolusjon for Volvo i storbilklassen. Dette ble også for alvor et brudd med mange tiår med kantete og funksjonelle design. S80 introduserte designelementer som siden har blitt overført til hele produktspekteret. Det gjelder både fronten, hekken og de svært markerte hoftene.
Bilen ble utviklet før Ford tok over styringen, og Volvo var med rette stolte over det de hadde fått til. S80 markerte seg som en av de mest komfortable storbilene på markedet. Her er det fokus på trygge og forutsigbare kjøreegenskaper. Sikkerhetsnivået er også helt på topp, slike ting tuller ikke Volvo med!
Likevel klarte bilen aldri å ta steget helt opp blant de tyske premium-merkene. Den mangler de sporty kjøreegenskapene til BMW 5-serie, den tunge soliditeten til Mercedes E – og de eksklusive interiørdetaljene til Audi A6. I stedet ble S80 bilen for dem som ville skille seg litt ut fra mengden. Eller rett og slett for dem som oppdaget at de kunne få utrolig mye brukt S80 for pengene.
Mangelen på stasjonsvogn har heller ikke slått heldig ut for denne modellen. Store sedaner er ikke enkelt å selge, og det har også S80 fått erfare. Men hvis du ikke har behov for å ha med hverken barnevogn eller stor hund, vil S80 oppfylle de aller flestes plassbehov.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Mange S80-er har ganske høy kilometerstand. De vanlige Volvo-feilene må sjekkes – som lenkarmer og endeledd i forstillingen. Bremseskiver foran og særlig bak, er også gjengangere. Dugg/kondens i hovedlyktene foran forekommer også. Sjekk dessuten hjullagrene, da disse er et svakt punkt på noen biler. Sentrallåssystemet er heller ikke feilfritt og bør kontrolleres nøye. På noen S80-er har det også vært girkassetrøbbel, så prøvekjør og sjekk denne grundig.

+ Pluss

Svært mye bruktbil for pengene
En av de mest komfortable storbilene du kan kjøpe

- Minus

Mangler stasjonsvogn
Henger ikke helt med i premium-konkurransen

Beste kjøp

S80 hadde facelift i 2004, så vi velger en bil etter dette med 163 hk dieselmotor, automatgir og bra med utstyr. Gjerne i en mørk farge med beige skinninteriør.

Styr unna

Biler med manuelt gir og stoffseter.

Kjøpt ny av

Høy taxi/pensjonistfaktor. Pluss en og annen småbarnsfamilie som skjønte at man ikke MÅ ha stasjonsvogn for å få med barnevogn osv.

Historikk

1998 Lansert.
2004 Nye utstyrsnivåer lansert. 4,4 l V8 på 315 hk erstatter T6.

Sjekk også

Mercedes-Benz E-klasse (1995-2002)

Det var ikke småtterier som skulle følges opp da E-klassen ble ny på midten av 90-tallet. Forgjengeren hadde en nesten unik posisjon i markedet. Elsket av ku..

Peugeot 607 (2000-2009)

De franske bilprodusentene har lenge slitt med å få til storbiler, og 607 har dessverre føyd seg inn i rekken over ikke spesielt vellykkede biler. Ambisjonen..

Saab 9-5 (1998-1998)

9-5 ble en umiddelbar suksess og mange trodde dette for alvor var starten på Saabs klatring helt opp i premium-klassen. Den elegante stasjonsvogna var et spo..

Siste nytt om Volvo

Antall visninger