Finn biler og biltester

2014 Honda CR-V 1,6i-DTEC FWD Diesel

Test: Honda CR-V Fwd: Her sparer du 100 000 kroner!

Det liker folk - og nye Honda CR-V selger over all forventning

Det har allerede gått ett drøyt år siden helt nye og fjerde generasjon av Honda CR-V entret norsk jord.

Bilen har aldri vært bedre, konkluderte vi den gangen. Kanskje med ett eneste unntak.

Nemlig en litt aldrende 2,2-liter dieselmotor som verken var best på forbruk eller utslipp - og som i tillegg gjorde bilen dyr i forhold til enkelte av konkurrentene.

Les vår stortest av Honda CR-V her:

 

Hva har vi her?

Dette var jo selvsagt Honda smertelig klar over og fortalte allerede den gang at en helt ny 1,6-liters diesel var mer eller mindre klar.

Den skulle lanseres i den mindre Honda Civic først – så skulle den komme i CR-V etter det.

Det har den gjort nå. Det er også den bilen vi nå kjører. Honda CR-V 1,6 Lifestyle er dens fulle navn, hvor Lifestyle betyr høyeste utstyrsgrad med denne motoren. Med firehjulstrekk finnes det dog en enda bedre utstyrt variant.

Prisen ramlet som forventet fort nedover med den nye motoren. Med – hold deg fast – inntil 100.000 kroner.

Men vi må da få skynde oss å legge til at enn så lenge og i overskuelig framtid, så leveres den nye motoren kun i kombinasjon med forhjulstrekk.

Prisene på nykommeren starter på 319.000 kroner, mens 364.900 kroner er det du må bla opp med for den velutstyrte testbilen.

Honda NSX: Nå skal japanerne ta rotta på Ferrari

 

Hvordan er den å kjøre?

Honda CR-V heller mer mot å være en stasjonsvogn enn en SUV. Med forhjulstrekk forsterkes dette ytterligere.

Her er det stille. Støydempingen er god, komforten likeså. Sammenlignet med en alminnelig stasjonsvogn merker vi den ekstra høyden når svingene kommer tett og farten er høy.

Bilen er velkjørende og stabil, men ikke sporty. På plussiden gir raus plass en behagelig reise for alle om bord. også de i baksetet. Du sitter høyere enn i en vanlig bil og har godt utsyn og god oversikt.

Dessverre er seteputa i forsetene både flat, hard og gir ikke den nødvendige lårstøtten for oss som har noe lengre bein enn gjennomsnittet. Vi savner tilt-muligheten her – den som finnes på topputgaven med firehjulstrekk. 
 

Hvordan er plassen?

Honda er mestre til å «møblere» biler med hensyn til plass. Den er god alle steder og alle veier. Voksne sitter også helt greit i baksetet, mens bagasjerommet rommer nesten 590 liter.

Dette er uten tvil en bil som oppfyller plassbehovet til så og si alle norske familier. Den leveres dessverre ikke som sjuseter.

Det innvendige designet er funksjonelt, intuitivt - og framstår kanskje som nesten litt enkelt. Litt takket være utstrakt bruk av grå plast. Passform og finish er i svært bra.

Det er også godt med smårom og plass til flasker og kopper, men vi savner det som før het askebeger. Et sted å legge tyggisen, epleskrotten og sjokoladepapiret.

Den nye Honda Civic Tourer er en plassvinner i sin klasse: 

 

Finest utenpå eller inni?

I forhold til forrige generasjon CR-V.- den med underbittet – er denne langt mer diskret i uttrykket. Den er lett å like – støter ingen og bør kunne favne bredt. Men den blir kanskje litt anonym og mangler litt særegenhet?

Også innvendig er den veldig standard og kanskje litt lite leken. Men det den mangler på dette, tar den igjen på praktiske løsninger.

Særlig har vi sansen for den enkle og geniale måten å legge ned baksetet på. Vi tilgir dermed at den mangler askebeger og at forsetene er flate og gir seieren til interiøret.

 

Går den bra?

Honda har tradisjon for å lage gode og effektive motorer. Denne dieselmotoren er slett ikke noe unntak i så måte. 1,6 liter verken er - eller høres - voldsomt ut, men faktum er at denne motoren som vi allerede kjenner fra Honda Civic yter bilen rettferdighet.

120 hestekrefter og 300 Newtonmeter omsettes effektivt ned i asfalten gjennom forhjulene og via en 6-trinns manuell girkasse som passer bilen fint. Den føles både sterk nok - og seig nok.

0–100 km/t går gjøres unna på 11,2 sekunder, mens toppfarten er 182 km/t. Begge deler godt nok for denne biltypen.

Ved blandet kjøring er forbruket oppgitt til svært hyggelige 0,47 l/mil.

Les vår test av Honda Civic med samme motor:

 

... og hva er konklusjonen?

Glem at det er en SUV. Tenk at det er en stor familiestasjonsvogn.

Honda CR-V har en sterk standing hos det norske folk, som en fornuftig, solid og driftssikker bil med god framkommelighet.

De siste årene har vi sett en dreining mot at flere og flere velger SUV/crossover med forhjulstrekk. Ikke alle har hytte på fjellet med bratt og glatt bakke ...

Dessuten sparer man penger. Mye penger. Opptil 100.000 kroner ved å velge en utgave med mindre motor og forhjulstrekk på CR-V.

Bilen har da også slått an – nok en gang – her hjemme. Slett ikke uten grunn. Dette er en romslig, fornuftig og god stasjonsvogn for hele familien, inklusive bikkja.

Med Hondas nesten legendarisk gode driftssikkerhet i bunnen er dette et godt kjøp. Hvis du ikke MÅ ha firehjulstrekk da, men de fikser jo det også ...

Den norske importøren selger da også svært godt av denne utgaven. Over prognosene, men klarer heldigvis å få tak i flere biler. Alle får ...

Honda Prelude: Sportsbil til bare 35 000 kroner

Pluss: God kombinasjon av plass, forbruk og driftssikkerhet

Minus: Den dagen snøen laver ned og du ikke kommer opp den siste kneika ...
 

Bil: Honda Modell: CR-V 1,6 Fwd Motor: 1,6-liter diesel Effekt: 120 hk / 300 Nm 0–100 km/t: 11,2 sekunder Toppfart: 182 km/t Forbruk: 0,47 l/mil ved blandet kjøring Bagasjerom: 589 liter Tillat tilhengervekt: 1700 kg. Bakkeklaring: 16,5 cm. Vekt: 1536 kg. Pris fra: 319.900,- Pris testbil: 364.900,-

Honda Vezel: Denne har vi ventet på i ni år 

Relaterte biltester

Antall visninger