Finn biler og biltester

Citroën C4

Citroën C4

Overgangen fra Xsara til C4 er omtrent som om Alex Rosén skulle ta over for Einar Lunde i Dagsrevyen. Citroën gikk fra trygt og safe til en bil som nesten bobler over av leken eksperimentering.
Det begynner med utvendig design. 3-dørsutgaven er en av de mest ekstreme bilene på markedet. Med fem dører blir det mer konservativ, men fortsatt skiller den seg klart ut i trafikken. Innvendig finner vi et svært futuristisk dashbord, med digitale og midtstilte instrumenter. Rattet er også meget spesielt. Her står navet stille, mens selve rattet svinger. Føles litt merkelig i starten, men du blir kjapt vant til det.
Og bortsett fra alt dette? Jo, da er C4 en hyggelig bil å leve med. 3-dørsutgaven er trang, men 5-dørs har helt godkjente plassforhold. Motorer er standard PSA-vare, det betyr blant annet fine HDi-dieselmotorer.

+ Pluss

Gunstig å kjøpe brukt
Hvis du liker å skille deg ut

- Minus

Dårlig sikt bakover på begge utgaver
Blir det litt for mye staffasje?

Kjøpt ny av

Gamle Citroën-fans som jublet over at merket endelig begynte å lage utradisjonelle biler igjen.

Sjekk også

Peugeot 307 (2001-2007)

Høy kombi? Eller mini-flerbruksbil? 307 plasserte seg litt mellom de tradisjonelle bilklassene da den ble lansert i 2001. Det høyreiste designet med delt fre..

Renault Megane (2003-2008)

Renault var inne i en periode med skikkelig eksperimentering på designfronten. Det så vi først på nisjemodellene Avantime og Vel Satis, men de våget å gjøre ..

Honda Civic (2006-2009)

Der forgjengeren tenderte mot kjedelig, er denne alt annet enn det. Honda-designerne fikk boltre seg skikkelig, både utenpå og inni. For mange et gjensyn med..

Siste nytt om Citroën

Antall visninger