Finn biler og biltester

Hyundai Accent

Hyundai Accent

De litt utflytende kneipbrød-linjene fra første generasjon ble freshet opp da Accent kom i andre tapning. Litt strammere og mer firkantet, men fortsatt veldig langt fra et elegant bildesign.
Accent ble større og føles også bitte litt mer påkostet. En 4-dørsutgave ble solgt helt i starten, men etter det er det bare 5-dørs kombi. Den norske importøren hadde sans for å gjøre ting enkelt. Derfor fikk du den bare i en eneste utgave: 1,5 GLS.
I likhet med flere andre Hyundaier er også Accent litt klasseløs. Større enn for eksempel en VW Polo, men mindre enn Golf og konkurrentene i det segmentet. Og nei – du kjøper ikke denne hvis du har ønsker om noe mer enn en bil som kan ta deg greit fra A til Å.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er andre generasjon Accent, og i likhet med den første dette veldig bra biler, med høy driftssikkerhet og få feil. På noen biler har det imidlertid vært nødvendig å skifte hjullagre og endeledd. Det har også vært noen få biler med feil på sensorer til ABS-bremsene, i tillegg til at bremsepumpene bak kan lekke. Med andre ord ikke de helt kostbare og omfattende tingene.

+ Pluss

Lite feil og problemer
Praktisk kombiløsning

- Minus


Nitrist design
... bare litt bedre enn å ta bussen

Beste kjøp

Accent hadde en facelift i 2003 og fikk bl.a. ny og mye penere grill. En slik bil (du får den kun som 5-dørs GLS) med lav kilometerstand gir mye og god bil for lite penger.

Styr unna

Noen få biler er levert som 4-dørs sedan av første årsmodell. Styr unna disse. Ikke for at de er dårlige, men rett og slett fordi de er skrekkelig stygge!

Kjøpt ny av

Folk som hverken var opptatt av merke, status eller kjøreegenskaper.

Sjekk også

Suzuki Baleno (1995-2003)

Selve «Folkebilen» og et strålende bevis på at det går an å markedsføre seg til et salg som langt, langt overgår det en bilmodell egentlig har potensial til...

Toyota Corolla (1998-2002)

I et plutselig anfall av eksperimenteringslyst (hadde de kanskje gått lei av å bli beskyldt for å være så kjedelige?) gikk Toyota for et merkelig frontdesign..

Honda Civic (2001-2006)

Sjuende generasjon Civic ble ingen slager på nybilmarkedet, og er også en litt glemt bruktbil. Det skyldes først og fremst lav må-ha-faktor. Her var Honda in..

Siste nytt om Hyundai

Antall visninger