TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Toyota Corolla

Toyota Corolla

I et plutselig anfall av eksperimenteringslyst (hadde de kanskje gått lei av å bli beskyldt for å være så kjedelige?) gikk Toyota for et merkelig frontdesign på denne Corolla-generasjonen. To runde lykter som ga den et utseende som et merkelig insekt.
Noen likte det sikkert, men veldig få av dem var i den tradisjonelle kjøpegruppa. Det gikk nemlig stygt ut over salget og faceliften kunne ikke komme kjapt nok.
Golf IV fra samme tid flyttet grenser på interiørsiden i denne klassen. Det slo ikke spesielt heldig ut for Corolla. Spesielt de enkleste utstyrsversjonene falt stygt gjennom. Her er det grå billigplast over hele linja og følelsen i brytere og hendler er omtrent som på en komfyr fra samme tid.
Som vanlig fra Toyota mye å velge mellom: både tre- og femdørs kombi, firedørs sedan og stasjonsvogn. Motorutvalget starter på 1,3-liter bensin og ender på 2-liter diesel. Stasjonsvogna kom også med firehjulstrekk, den har ikke så mange konkurrenter på bruktmarkedet.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Corolla har på mange måter blitt selve symbolet på en evighetsmaskin – og ikke helt uten grunn. Det finnes imidlertid noen småting utover vanlig service og vedlikehold du bør sjekke før et eventuelt kjøp. Bremseskivene kan være slitt/urunde. Dette merkes som vibrasjon i ratt og bremsepedal ved forsiktig nedbremsing. Sjekk også bremserørene for rust. På noen biler har det vært lekkasje fra bensintank/bensinpåfylling på grunn av rust. Foringer og ledd i for- og bakstilling bør også sjekkes.

+ Pluss

Ekstra rimelig på grunn av utseendet
Toyota-kvalitet

- Minus

Ultratrist interiør
Merkelig design før faceliften

Beste kjøp

En fin, velholdt og rød 5-dørs kombi av siste årsmodell, med klimaanlegg.

Styr unna

4-dørs sedan av typen med «torskeøynelykter» foran. Den er ikke vakker…

Historikk

1997 Toyota lanserer åttende generasjon Corolla. Den nye Corolla leveres som 2-dørs kombi, 5-dørs kombicoupe, 4-dørs sedan og 5-dørs stasjonsvogn. Motorer er en 1,3 bensin på 86 hk, 1,6 bensin på 110 hk, 1,8 bensin på 110 hk og 2,0 diesel med 80 hk. Corolla leveres med 4-trinns automat eller 5-trinns manuell. Corolla fås med forhjulsdrift eller som firehjulstrekker (kun stasjonsvogn). Utstyrsnivåer er Terra, Ginza, Luna og Sol.
1998 Corolla blir tilgjengelig som G6, en 6-trinns manuell.
2000 Corolla får en facelift. Etter mye klaging fra kunder blir de runde frontlyktene erstattet med firkantede. 1,3 bensin blir tatt vekk, og inn kommer en 1,4 bensin på 97 hk.
2002 Toyota avvikler produksjonen av åttende generasjon til fordel for niende generasjon.

Sjekk også

Nissan Almera (2000-2007)

Almera etterfulgte en rekke med Sunny-utgaver fra Nissan da den kom i 1995. Dette er andre generasjon, som ble lansert i 2000. Almera fikk skryt for kjøreeg..

Volkswagen Golf (1998-2003)

Fjerde generasjon Golf markerer et vannskille i denne modellens historie. Her tok VW et stort skritt i upmarket-retning, og lanserte en bil som både så ut og..

Opel Astra (1998-2004)

Astra strakk seg hele ti cm i akselavstand og la på seg seks cm i lengde til andre generasjon. Designet ble også strammere og litt røffere. Bagasjerommet ble..

Siste nytt om Toyota