Finn biler og biltester

Jaguar X-Type

Jaguar X-Type

«Baby-Jaguaren» har gitt helt nye kjøpegrupper mulighet til å eie en Jaguar. Men den har sviktet stygt på det som egentlig var poenget med bilen: Å gi Jaguar en skikkelig bestselger – og bli en reell konkurrent til biler som BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes C-klasse. Målet var å selge minst 100 000 eksemplarer i året, men produksjonen kom aldri over 50 000.
X-Type har da også vært preget av kompromisser, helt fra starten. Den er basert på forrige generasjon Ford Mondeo og denne snarveien har ikke vært bra for imagen. For å skille X-Type fra Mondeo hadde de første årgangene bare firehjulstrekk, men fra 2003 kom både forhjulstrekk og diesel. Stasjonsvogna har fått kritikk for ordinært utseende. Likevel har den solgt brukbart og er klart det mest kurante bruktkjøpet.
Hovedinnvendingen har vært og er at bilen ikke er en ekte Jaguar, og at den mangler Jaguar-følelse. Men kan du leve med det, får du mye bil for pengene om du velger brukt X-Type.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Foringene i støttestagene til bakakselen er en svakhet på X-Type og kan lage en «klakkelyd» ved humper. Disse foringene får du ikke løse, så utbedringen blir å skifte komplette stag. På biler med firehjulstrekk kan det forekomme feil på ABS-systemet på grunn av irr og dårlig kontakt. Også X-Type var plaget med automatgirkasser av typen Yatco på de første årsmodellene, men det antas at dette er utbedret på de fleste bilene på garanti. Sjekk likevel.

+ Pluss

Stasjonsvogn og diesel
A touch of class

- Minus

Matcher ikke Mercedes, Audi og BMW.
Forkledd Mondeo

Beste kjøp

Vi vurderer 2,0-liter diesel stasjonsvogn som et fornuftig kjøp. Eller hvis du skal dra på litt: 2,5 V6 med firehjulstrekk.

Styr unna

Bensinbiler med kombinasjonen stor motor og manuelt gir.

Kjøpt ny av

De som egentlig ikke hadde råd til Jaguar, men ville ha det likevel.

Sjekk også

Saab 9-3 (2003-2003)

Ti år er lenge for en bilmodell, og 9-3 slet hardt med å holde tritt med konkurrentene mot slutten. Nye 9-3 var derfor en svært etterlengtet modell for Saab...

Audi A4 (2001-2005)

Etter suksessen med første generasjon A4, løftet Audi lista ytterligere et par hakk. Nye A4 ble litt større, fikk enda litt mer luksusfølelse og fortsatte å ..

BMW 3-Serie (2005-2009)

3-serien tok et godt skritt oppover med denne generasjonen, både i størrelse og ikke minst i eksklusivitet. For første gang var ikke dette lenger BMWs innste..

Siste nytt om Jaguar

Antall visninger