Finn biler og biltester

Lexus IS

Lexus IS

Dette er modellen flest stiftet bekjentskap med da Lexus ble lansert i Norge. IS er en firedørs sedan som skulle gå rett i strupen på BMW 3-serie. Akkurat det klarte den vel strengt tatt ikke så bra, men Lexusen fant likevel mange venner i starten.
Bakhjulstrekk, rekkesekser, sporty understell og friske interiørløsninger viser at Lexus dro BMW-inspirasjonen langt. På fine asfaltveier er da også IS en drøm å kjøre. Nydelig motor og girkasse. På vinteren er det verre. Dette blir regnet som en av de verste vinterbilene det siste tiåret. Kombinasjonen liten bil, bakhjulstrekk, tung motor og stiv fjæring er ikke spesielt heldig.
Nå i etterkant begynner mange deler av IS-designet å føles litt gammelt. Det gjelder også interiøret med dashbord-løsninger inspirert av høykvalitets urverk. Plassen er også et drawback. Helt greit foran, men i baksetet er det trangt.
IS var lenge bare sedan, etter hvert kom også stasjonsvogna SportCross som utmerker seg med svært lite bagasjerom og et design som absolutt ikke vinner mange venner.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er veldig gode og driftssikre biler, som i tillegg har massevis av kjøreglede! Det er veldig lite feil og mangler IS, men sjekk likevel etter dugg i hovedlamper og tåkelamper foran før du kjøper. Det hendes at CD-spilleren får «hikke» og må sendes til reparasjon. På noen få biler som har gått langt, har vannpumpa blitt byttet. Utover dette er det bare å tute og kjøre…

+ Pluss

V6-moro til en hyggelig pris
Kjøremaskin på japansk

- Minus

Trang, spesielt i baksetet
Ingen god bil på vinterføre

Beste kjøp

IS 200 Sport med automatgir fra 2003/2004. Sort eller sølv er de mest populære fargene.

Styr unna

Gamle biler med høy kilometerstand i ukurant farge, med stoffinteriør og manuelt gir.

Kjøpt ny av

Bakhjulstrekk-elskere med sans for å prøve noe nytt.

Sjekk også

BMW 3-Serie (1999-2005)

BMW tok et lite kvantesprang med forgjengeren. Denne gangen var de litt mer forsiktige. Men under det lekre skallet, skjuler det seg en topp moderne og tekno..

Saab 9-3 (2003-2003)

Ti år er lenge for en bilmodell, og 9-3 slet hardt med å holde tritt med konkurrentene mot slutten. Nye 9-3 var derfor en svært etterlengtet modell for Saab...

Peugeot 607 (2000-2009)

De franske bilprodusentene har lenge slitt med å få til storbiler, og 607 har dessverre føyd seg inn i rekken over ikke spesielt vellykkede biler. Ambisjonen..

Siste nytt om Lexus

Antall visninger