Finn biler og biltester

Mazda MX-5

Mazda MX-5

Hvordan følger man opp en kjempesuksess som første MX-5? Det grublet Mazda-sjefene på lenge før de bestemte seg for å velge den trygge (og helt sikkert smarteste) løsningen: Å være tro mot konseptet og bare finpusse det ytterligere.
Den største endringen utvendig er at vippelyktene er erstattet av vanlige lykter (noe som sparte både vekt og kostnader). Bilen ble litt større, litt mer komfortabel og interiøret fikk en nødvendig fornyelse. Litt voksnere - uten at det går ut over kjøreegenskaper eller morofaktor.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Som første generasjon, er også denne MX-5-en svært driftsikker. Sjekk likevel alltid bremsene før du handler. Det er særlig bremseskivene som blir slitt. På en del biler må man imidlertid også skifte bremsekalipperne, da disse setter seg fast på grunn av den lite gunstige kombinasjonen salt, fuktighet og varme. Kuler og ledd i forstilling bør sjekkes, samt at kalesjen er hel.

Hva skal du betale

Det finnes en del biler til rett rundt 100 000 kr til salgs. Dette er 1998/1999-modeller som har rundt 100 000 km på telleverket. En fin 2004-modell med lav kilometerstand betyr ca 150 000 kr for en skikkelig fin og pen bil. Følger det med ståltak i bilens farge, må du betale ca 10 000 kr ekstra, mens du for klimaanlegg må betale ca 5000–6000 kr ekstra.

+ Pluss

Litt mer bil - rett og slett
Tro mot originalen

- Minus

1,6-literen blir litt snau
Enkelt interiør med mye billig-plast

Beste kjøp

Rød bil med sort interiør blir aldri feil, det gjør heller ikke mørk grønn bil med beige interiør! At man sikrer seg et pent eksemplar med servicehistorikk, er en selvfølge.

Styr unna

Billigutgavene med stoffinteriør. En cabriolet bør ha interiør som tåler noen regndråper…

Kjøpt ny av

Cabrioletelskere med normal lommebok.

Sjekk også

BMW Z3 (1995-2002)

Markedsføringsmessig var introduksjonen av Z3 tilsynelatende en liten genistrek. BMW brukte en pen slump penger på produktplassering – og lot Z3 debutere i J..

Volkswagen Golf (1998-2003)

Fjerde generasjon Golf markerer et vannskille i denne modellens historie. Her tok VW et stort skritt i upmarket-retning, og lanserte en bil som både så ut og..

Saab 900/9-3 (1993-2002)

Dette er den første Saaben som ble utviklet etter at GM tok over. Bilen er basert på Opel Vectra fra samme tid, noe som ga Saab-ingeniørene adskillige utford..

Siste nytt om Mazda

Antall visninger