Finn biler og biltester

Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz C-klasse

Forgjengeren 190 var en stor suksess for Mercedes. Etter 11 år var den imidlertid mer enn klar for avløsning, og Mercedes kvitterte med den første C-klassen.
Utseendet er mer videreføring av 190 enn helt nytt design. Formene ble rundere og helhetsinntrykket er både mer solid og mer moderne. Både BMW 3-serie og Audi 80 hadde yppet seg kraftig mot 190 på slutten. Med C-klasse flyttet Mercedes grensene ytterligere i denne klassen. Ikke så sporty og kjøremessig involverende som 3-serien, her er det mer fokus på tung kvalitetsfølelse og komfort.
Sikkerheten er også høyt prioritert. Airbag for føreren og ABS-bremser var på plass helt fra starten. C-klassen fikk også tidlig traction control - noe som kommer svært godt med på glatte norske vinterveier.
Sedanen er ingen plassmester, men det behovet ble endelig dekket i 1996 da stasjonsvogna kom. Ny var C-klassen en dyr bil her hjemme og ekstrautstyret kostet flesk. Stoffseter og sveiveruter er slett ikke uvanlig, da kan du glemme den helt store følelsen av eksklusivitet.
I dag er markedet preget av mye bruktimport. Mange biler har gått langt og hatt over gjennomsnittet mange eiere. Selv om byggkvaliteten i utgangspunktet er solid, trenger også C-klasse stell og omsorg hvis den skal vare.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote På gamle biler som har gått veldig langt kan alt skje. Før du kjøper C-Klasse, bør du sjekke endeledd, bærekuler og styrestag i forstilling. I forhold til bremser bør du sjekke skiver/klosser foran og bak samt fotbrekkmekanisme. Se etter rust ved alle dører (sjekk under dørpakninger/lister), bagasjelokk, panser og forskjermer. Oljelekkasje kan forekomme fra motorens topp-pakning. C-Klasse kan også ha noen irriterende elektriske feil, slik som altfor følsom motorlampe som lyser i hytt og pine, samt airbaglampe med periodisk dårlig kontakt.

+ Pluss

Fin stasjonsvogn for de som ikke trenger altfor mye plass
Moderne Mercedes til lavpris

- Minus

Høy kilometerstand og manglende servicehefte? Da skal du være forsiktig!
De rimeligste utgavene føles nesten ribbet

Beste kjøp

Vårt valg er en stasjonsvogn fra etter faceliften i 1998: en velutstyrt C180 med bensinmotor og automatgir.

Styr unna

4-dørs sedan uten klimaanlegg og automatgir. Er den i tillegg hvit med innslag av brune rustflekker, litt småbulkete, slitt i interiøret og med rustne stålfelger, er slaget tapt…

Kjøpt ny av

De som alltid hadde kjørt Mercedes. Og de som oppdaget at de endelig hadde råd til en.

Historikk

1993 W 202-serien settes i produksjon i mai, med fire separate design- og utstyrsversjoner og syv ulike motorer med effekter fra 75 hk til 193 hk. Dieselversjonene har motorer med fireventilsteknologi. Kollisjonspute på førersiden, sidekollisjonsbeskyttelse, servostyring og sentrallås inngår i standardutstyret.
1995 I løpet av 22 måneder er det produsert over 500 000 enheter av C-Klasse. Sedanversjonene får modifiserte baklykter og bredere dekk (195/65 R 15) som en del av facelift. Nye varianter i modellserien er C 230 KOMPRESSOR (193 hk) og C 250 TURBODIESEL (150 hk).
1996 I mai presenteres for første gang stasjonsvogn. I henhold til VDA-målemetoden har den bagasjeromskapasitet på opp til 1510 liter (når lastet opp til taket), det setter en ny standard i denne klassen. I august blir C 220 erstattet av C 230 (150 hk). Nytt, elektronisk styrt 5-trinns automatgir tilbys som tilleggsutstyr.
1997 C-Klasse kommer i modifisert utgave med mer omfattende standardutstyr. Sidekollisjonsputer, beltekraftbegrensere og bremseassistent (BAS) blir standard. Ny V6-motor som yter 170 hk i C 240 og 197 hk i C 280 utvider motorprogrammet. I september introduseres den nye C 43 AMG med V8-motor som yter 306 hk. En annen nykommer er C 220 CDI (125 hk), den første MB med common rail direkte innsprøyting.
1998 Dieselutvalget utvides med C 200 CDI (102 hk)
1999 ESP (elektronisk stabilitets program) blir en del av standardutstyret

Sjekk også

BMW 3-Serie (1991-1998)

80-tallet ble 90-tall og BMW la ned store ressurser i å følge opp kjempesuksessen med andre generasjon 3-serie. Bilen la på seg i alle retninger og gikk nest..

Audi A4 (1995-2001)

Den erstattet 80, og la grunnlaget for utrolig sterk Audi-framgang i mellomklassen andre halvdel av 90-tallet. A4 gjorde at Audi for alvor kunne konkurrere m..

Volkswagen Passat (1993-1996)

At dette var en helt ny Passat er ikke så enkelt å se helt umiddelbart. Utseendet minner mer om en facelift av forrige generasjon, men samtlige karosseriplat..

Siste nytt om Mercedes-Benz

Antall visninger