Finn biler og biltester

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

At dette var en helt ny Passat er ikke så enkelt å se helt umiddelbart. Utseendet minner mer om en facelift av forrige generasjon, men samtlige karosseriplater er nye. Nå fikk den også grillen tilbake – noe som viser at VW nok ikke var helt fornøyd med eksperimenteringen på forgjengeren.
Det ble også gjort høyst nødvendige endringer på interiøret. Fortsatt er vi et godt stykke unna de eksklusive og påkostete løsningen som skulle komme i neste generasjon. Men i forhold til de fleste konkurrentene på samme tid, har ikke denne Passaten noe å skamme seg over.
Det er mye å velge mellom, både av utstyrsvarianter og motorer. Helt fra 1,6 L til 2,9 VR6. Du fikk den også med firehjulstrekk, svært populært i kombinasjon med stasjonsvogn.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Bilene er kurante å skru på for «gjør-det-selv-mekanikere», deletilgangen er god, mye kan skaffes uoriginalt og prisene er humane. Vurderer du å kjøpe en slik bil, bør du imidlertid sjekke endeledd og bærekuler i forstillingen, bremser både foran og bak, rust på bremserør, morkne bremseslanger, hjullagre (særlig bak), fjærbeinslagere foran, dørlåser og oljelekkasje fra motor. På biler med klimaanlegg bør du også kontrollere at dette virker.

+ Pluss

Få konkurrenter slår denne Passaten på plass
Solid modellutvalg

- Minus

Se opp for langkjørte eksemplarer som har fått lite stell
Både design og teknikk ble gammeldags mot slutten

Beste kjøp

En velholdt 1996-modell Court-stasjonsvogn. Dette var siste modell av denne typen, og utstyrt med blant annet klimaanlegg som standard.

Styr unna

Lurvete utgaver av VR6-varianten – med mindre du har en velfylt verktøykasse og god tid.

Sjekk også

Ford Mondeo (1993-2000)

Ford melket Sierra-suksessen så lenge de kunne (og strengt tatt litt til), men ingen ting var overlatt til tilfeldighetene da Mondeo endelig kom på markedet...

Mitsubishi Galant (1997-2003)

Etter et par trøtte generasjoner, fikk Mitsubishis tradisjonsrike Galant en opptur med denne modellen. Et avansert understell ga gode og presise kjøreegenska..

Opel Vectra (1995-2002)

Andregenerasjon Vectra er en skikkelig folkebil - og ikke minst var introduksjonen av stasjonsvognen en suksess. Som før kom den også som kombi og sedan. Ope..

Siste nytt om Volkswagen

Antall visninger