TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Opel Vectra

Opel Vectra

Tre generasjoner Opel Ascona, med lang og tro tjeneste for familier (og etter hvert rånere), ble erstattet av Vectra i 1988. Nytt navn – og fullstendig ny bil.
Vectra kom som sedan og som tidsriktig femdørs kombi. Mange motorer å velge mellom, helt fra 1,4-liters bensin på 75 hk til 2,5-liters V6 på 170 hk. Du kan også få den med firehjulstrekk, men den utgaven er belemret med mange problemer.
I dag føles dette som en gammel bil, men særlig i begynnelsen – på sent 80-tall – var Vectra bra på høyde med konkurrentene. Kjøreegenskapene er nøytrale og plassen absolutt godkjent.
Coupeen Calibra er basert på Vectra og ble lansert i 1989. Den viste at også Opel-designerne kunne tegne elegante biler. Det sporty og tidløse designet gjorde Calibra til manges drømmebil. Utseendet er imidlertid langt bedre enn kjøreegenskapene – under skallet er det lite som skiller den fra Vectra. I dag skal du lete godt for å finne en Calibra som ikke er ihjelkjørt.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Dette er etter hvert blitt gamle biler. Og med gamle biler kan alt skje – når som helst. Når det er sagt, må det legges til at første generasjon Vectra er kurante og lette biler å mekke på, og med behagelig lave delepriser på det meste. Rust er det som er dyrest å reparere, så sjekk nøye kanalene, fjærinnfestingene bak og hjulbuer/bakskjermer, samt i nedkant av dørene. Du får Vectra også med firehjulstrekk, men særlig i starten var det veldig mye problemer med dette. Dette kan fort bli veldig kostbart å reparere.

+ Pluss

Praktisk kombiutgave
Enkel og ukomplisert bil

- Minus

Kvalitetsproblemer og rust
Daff med minste motorisering

Beste kjøp

En så ny og rustfri bil som mulig, gjerne med 2-liters motor.

Styr unna

Ungdomskjørte biler med søttenhundre eiere – og som skal inn til EU-kontroll neste måned.

Historikk

1988 Vectra A er en etterfølger til Ascona og fås som 4-dørs sedan og 5-dørs kombicoupe. Bensinmotorer er 1,8 med 90 hk, 2,0 8v med 115 hk, 2,0 16v med 120 hk. Dieselmotorer er 1,7 med 67 hk og en 1,7 turbo med 82 hk. Girkasser er en 4-trinns automat og 5-trinns manuell. Firehjulstrekk er tilgjenglig.
Vectra 2000 GT blir også lansert. Den har en 2-liters turbomotor med 150 hk og 5-trinns manuell, firehjulstrekk er tilgjengelig.
1993 Liten facelift, med blant annet annen grill og nytt interiør.
1995 Vectra A erstattes av Vectra B.

Sjekk også

Volkswagen Passat (1988-1993)

Passat tok for alvor steget opp i den større mellomklassen med denne modellen. Den innvendige plassen vakte oppsikt, og særlig stasjonsvogna ble en hit blant..

Nissan Primera (1995-2002)

Dette er oppfølgeren til første generasjon Primera, en bil som flyttet grenser for japanske mellomklassemodeller. Generasjon to fulgte samme oppskrift og bød..

Ford Mondeo (1993-2000)

Ford melket Sierra-suksessen så lenge de kunne (og strengt tatt litt til), men ingen ting var overlatt til tilfeldighetene da Mondeo endelig kom på markedet...

Siste nytt om Opel