TV 2 Play
Min konto
Finn biler og biltester

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat

Passat tok for alvor steget opp i den større mellomklassen med denne modellen. Den innvendige plassen vakte oppsikt, og særlig stasjonsvogna ble en hit blant barnefamiliene.
Kombi-utgave ble droppet, fra nå av er Passat kun sedan og stasjonsvogn. Teknisk sett er bilen ganske enkel og kvaliteten er jevnt over god. Basisutgavene virker spartanske og interiøret har en ikke ubetydelig plastfaktor. Veldig mange motorer å velge mellom. Mange kjøpte 1,8-liter med 90 hester, 2-liter er å anbefale hvis du skal fylle opp bilen med passasjerer og bagasje. I starten var dieselalternativene trøtte greier, det bedret seg da bilen kom med 1,9 TDI.
Syncro-varianten var populær blant de som trengte ekstra framkommelighet. Disse holder seg også godt i pris på bruktmarkedet, men felles for mange av dem er svært høy kilometerstand.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Denne modellen var en stor slager for VW og solgte svært godt. Dessverre slet også denne modellen med en del feil som ga VW mye dårlig PR. Bilene har nå blitt gamle og mange har gått langt. Det betyr at i prinsippet kan alt av feil og mangler dukke opp – når som helst. Du bør spesielt sjekke forstilling, ledd og kuler, bremser både foran og bak, rust på bremserør, hjullagre (særlig bak), fjærbeinslagere foran, dørlåser og oljelekkasje fra motor.

+ Pluss

Mye plass, spesielt i stasjonsvogna
Enkel og ukomplisert

- Minus

Alderen merkes godt, både på støydemping og komfort
De minste motorene er for små til bilen

Beste kjøp

Her er det viktigere å finne gode og velholdte eksemplarer enn biler med en bestemt motortype. Stasjonsvogn er – som vanlig – et stort pluss.

Styr unna

Sedan med liten motor – og generelt biler som har mange eiere og lite aktivitet i serviceheftet.

Sjekk også

Ford Mondeo (1993-2000)

Ford melket Sierra-suksessen så lenge de kunne (og strengt tatt litt til), men ingen ting var overlatt til tilfeldighetene da Mondeo endelig kom på markedet...

Mazda 626 (1997-2002)

Femte og siste generasjon 626 var på ingen måte noen høydare. Mazda var inne i en tung periode etter mye kostbar moro på tidlig 90-tall. Nå handlet det om å ..

Opel Vectra (1988-1994)

Tre generasjoner Opel Ascona, med lang og tro tjeneste for familier (og etter hvert rånere), ble erstattet av Vectra i 1988. Nytt navn – og fullstendig ny bi..

Siste nytt om Volkswagen